language
cs

Allivictus

 

pic.: česnek pro zdraví

 

infografika

 

 

 

 

  •  

  •  


 

infografika

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?
darujte některý z našich produktů

 

 

 

 

LOADING

 

Ondřej Synek

mistr světa ve veslování

 

Zdeněk Kříž

vítěz světového poháru ve vytrvalostní cyklistice a úspěšný sportovec

 

Jan Svoboda

vícenásobný mistr ČR v dřevorubeckých soutěžích

 

Tereza Olivová

několikanásobná mistryně ČR a SR v surfingu

 

Marek Hyka

mistr světa v letecké akrobacii

 

Tereza Huříková

vítězka světového poháru MTB XC kategorie U23

 

Ivan Rybařík

vítěz etapového závodu horských kol Crocodile trophy

 

Bonver Dakar Project

14. místo na Rallye Dakar 2015

 

Petr Koukal

vícenásobný mistr republiky v badmintonu a účastník LOH 2008

 

LOADING

Novinky ze světa česneku, bylin a imunity

Chci dostávat tipy na zajímavé akce a novinky

Zbavte se bradavic bez doktora i chemie. Fungují i věci, které máte v kuchyni

zdroj: https://www.ireceptar.cz/zdravi/jak-se-zbavit-bradavic-30000922.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=427110&dop_req_id=0gd7mAKrI8Y-202009260908&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

 

Zbavte se bradavic bez doktora i chemie. Fungují i věci, které máte v kuchyni

Odstraňování bradavic kožním lékařem není nic příjemného. Naštěstí to není nutné. Příroda nám nabízí hned několik cest, jak se téhle nepříjemnosti zbavit naprosto bezbolestně. Každý asi zná vlaštovičník, ale dobře funguje také cibule, nebo třeba ananas.

Bradavice, jen když tohle slovo vyslovíme, tak nějak se otřeseme hnusem. Okamžitě se nám vybaví čarodějnice z pohádek. Jenže tyhle kožní výrůstky, které jsou způsobeny některými typy lidských papilovirů, se mohou objevit u kohokoli. Na věku ani pohlaví nezáleží. I když se jedná spíše o estetický problém, obvykle se jich chceme zbavit. Můžeme se samozřejmě objednat ke kožnímu lékaři, ten nejčastěji sáhne po použití kyseliny a bradavici vyleptá, nebo ji zmrazí tekutým dusíkem. K lékařskému odstranění bradavic se používá také estetický laser či prostý skalpel. Jenže, ať již použije lékař kteroukoli z těchto metod, bradavice se sice (většinou) zbavíte rychle, obvykle ale dost bolestivě.

 

Volba přírodních látek bude znamenat trochu delší léčbu. Látku na bradavici musíte přikládat i několik dní po sobě. Zase je to ale téměř úplně bezbolestné. A navíc máte jistotu, že své tělo léčíte přírodní cestou. Výhodou je I to,že přírodní postupy můžete bez obav kombinovat. Výsledek se určitě dostaví.

Odstraňování bradavic klasickým způsobem poničí i okolní kůžiOdstraňování bradavic klasickým způsobem poničí i okolní kůžiZdroj: SURKED / Shutterstock.com

 

Žlutý pomocníček – vlaštovičník vetší

Vlaštovičník je na bradavice účinnýVlaštovičník je na bradavice účinnýZdroj: FotoHelin / Shutterstock.com

 

Snad každé malé dítě slyšelo o použití vlaštovičníku většího. Tahle rostlinka s hezkými drobnými kvítky roste poměrně hojně na našich loukách, ale najdeme ji i na rumištích. Na souboj vyzvou ale bradavici nikoli kvítky, ale šťáva ze stonku. Pokud jej utrhneme, začne samovolně vytékat. Bradavici stačí pravidelně potírat několika kapkami. Léčbu je potřeba opakovat trochu delší dobu, může to trvat i déle než týden, několikrát denně. Bradavice by ale měla postupně hnědnout a nakonec odpadnout.

 

Voňavá terapie – česnek kuchyňský

Česnek léčí i chutnáČesnek léčí i chutnáZdroj: Shutterstock.com / photosimysia

 

O tom, že má česnek antibakteriální i antivirotické účinky, se ví již dlouho. A protože je bradavice virového původu, i tady najde uplatnění. Má to dva trochu nepříjemné aspekty – silné aroma česneku nemusí být příjemné úplně každému, takže tahle léčba může vadit buď vám, nebo vašim blízkým. A je tu ještě jedna věc, česnek přece jen pálí. A to nejen v puse. Takže pokud se s jeho pomoci chcete zbavit bradavice, počítejte s tím, že si trochu toho štípání užijete. Stroužek česneku oloupejte a rozkrájejte na silnější plátky. Plátek pak přitiskněte na bradavici a přidržte jej na místě pět až deset minut, případně ho zkusit přelepit náplastí, pak může na ruce zůstat až 4 hodiny. Napoprvé asi neuspějete, takže celý postup zopakujte po dvou až třech dnech, než bradavice zmizí.

Plačtivá léčba – cibule kuchyňská

Skoro každý zahradník ví, že cibule a česnek jsou příbuzní. A tak mají společné i některé vlastnosti. Také cibule dokáže působit jako přírodní antibiotikum, dobře nedělá ani virům. Cibuli můžete využít přímo, ale mnohem lepší je si z ní vyrobit šťávu. Ta má totiž mnohem širší použití. Vyrobíte z ní pleťovou masku na obličej i posilující kůru na vlasy, pomáhá proti zánětům a infekcím v krku, a díky vysokému obsahu vitamínu C posiluje také imunitu.

Vyrobit si šťávu z cibule není nijak složité. Stačí nahrubo nakrájenou cibuli rozdrtit v hmoždíři a nechat chvilku odstát. Potom vše přendejte do plátýnka a pořádně vymačkejte. Uchovávat můžete v uzavíratelné sklenici. A jak na bradavice? Docela jednoduše. Potřete kožní výrůstek pár kapkami cibulové šťávy. Můžete s ní zkusit napustit třeba odličovací tampon a bradavici jím překrýt a přilepit. Podobně jako u česneku, na kůži by neměl zůstávat více než 5 hodin. I tady počítejte s nutností kůru opakovat vždy po několika dnech.

Pomoc od včeliček – lesní med a propolis

Propolis je včelí produkt výjimečných vlastnostíPropolis je včelí produkt výjimečných vlastnostíZdroj: Auhustsinovich / Shutterstock.com

 

Produkty vyráběné pilnými včelkami mají mnoho pozitivních vlivů ma zdraví. Na bradavice dobře zabírá tmavý včelí med. Stačí ji jím hustě potřít, překrýt kusem gázy nebo kosmetickým tamponem, a nechat pár hodin působit. Opakovat můžete klidně každý den, do té doby, než bradavice sama odpadne. Ještě lepších výsledků dosáhnete, když do medu přimícháte trochu propolisu. Ten je totiž jedním z nejzázračnějších přírodních produktů, co máme. Postupovat pak budete stejně jako se samotným medem.

A trocha exotiky – ananas, banánová slupka nebo tea tree

Sladký ananas je plný šťávy, a pokud ji používáte čerstvou, možná jste si už všimli toho, že dokáže být pořádně „ostrá“. To se bradavicím nelíbí. Stačí tedy z čerstvého ananasu vymačkat trochu šťávy a postižené místo jím potřít. Opět můžete namočit třeba kus vaty a přilepit. Přibližně po pěti dnech opakování by měla bradavice mizet. Pokud se nepovede na poprvé, dejte si týden pauzu a celou proceduru zopakujte.

Dalším z trochu podceňovaných exotických přírodních pomocníků je banán. Ten přitom působí velmi blahodárně na naši kůži. Skvělé je, že v tomto případě postačí i banánová slupka a samotný plod můžeme klidně sníst. Ze slupky ulízněte kus tak, aby překryl bradavici, přiložte bílou stranou na kůži a přilepte náplastí. Takhle můžete nechat klidně 12 hodin, ale i déle. Po téhle době slupku vyměňte. Bude to chtít pár dní, ale výsledek by se měl dostavit.

Zapomenout nesmíme ani na zázračné éterické oleje, prim hraje hlavně tea tree. Ten funguje na akné a zabírá také na bradavice. Podobně můžete využít i čistý latex ze stromu Croton lechleri pocházejícího z amazonského pralesa. Tomu se říká také dračí krev (Sangre de Drago), a kromě dalších věcí je skvělý také na kožní problémy. Bradavice nejsou výjimkou.

 

Allivictus je produkt z česneku. Registrován jako doplněk stravy. Není to registrované léčivo.

Pokapání bradavic - alespoň 10 dní po sobě - a výsledek se dostaví. Chce to česnek, česnek, česnek.

x

NOVINKA
Sada Allivictus PREMIUM 3 x 50 ml


Vhodné především pro dlouhodobé uživatele tinktury Allivictus

x chci vědět více