language
cs

Allivictus

 

pic.: česnek pro zdraví

 

infografika

 

 

 

 

  •  

  •  


 

infografika

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?
darujte některý z našich produktů

 

 

 

 

LOADING

 

Ondřej Synek

mistr světa ve veslování

 

Zdeněk Kříž

vítěz světového poháru ve vytrvalostní cyklistice a úspěšný sportovec

 

Jan Svoboda

vícenásobný mistr ČR v dřevorubeckých soutěžích

 

Tereza Olivová

několikanásobná mistryně ČR a SR v surfingu

 

Marek Hyka

mistr světa v letecké akrobacii

 

Tereza Huříková

vítězka světového poháru MTB XC kategorie U23

 

Ivan Rybařík

vítěz etapového závodu horských kol Crocodile trophy

 

Bonver Dakar Project

14. místo na Rallye Dakar 2015

 

Petr Koukal

vícenásobný mistr republiky v badmintonu a účastník LOH 2008

 

LOADING

Novinky ze světa česneku, bylin a imunity

Chci dostávat tipy na zajímavé akce a novinky

Co kdybyste tu nejdůležitější živinu na celém světě měli každý den přímo před sebou?

photo

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ŽIVINA, KTEROU VAŠE TĚLO DENNĚ POTŘEBUJE, A TÉMĚŘ KAŽDÝ SE JÍ MÁ VYHÝBAT!

 

Co kdybyste tu nejdůležitější živinu na celém světě měli každý den přímo před sebou. A co kdyby vám někdo řekl, že se jí máte vyhýbat nebo že vám může ublížit? A ještě lépe, co kdyby tato živina byla zcela zdarma, pro každého a dostupná kdekoli na světě? Ve skutečnosti se často pravdivě říká, že tato jediná živina je základem veškerého života na této planetě. Dokáže zabránit nemocem a dokonce navádí vaše tělo k produkci hormonů, které potřebuje pro optimální zdraví každý den. Ve skutečnosti dokonce dokáže regenerovat buňky ve vašem oku (r, r). Dokáže dodat vaší pokožce zdravý lesk a zvýšit hladinu dopaminu (r), hormonu dobrého pocitu. Veškerý život na této planetě zachycuje tuto živinu v té či oné formě a využívá ji k výrobě energie, léčení, produkci hormonů a komunikaci. Ve skutečnosti vás vystavení této živině ve správný čas (nutrient timing) může ve skutečnosti ochránit před vystavením téže živině, pokud jí později dostanete příliš mnoho. Nedostatek této živiny způsobuje nemoci, deprese a špatný zdravotní stav. S tímto vědomím většina lékařů a "odborníků" doporučuje se jí vyhýbat. Kapuce Zde je to, co říká nedávný článek v časopise o standardní radě nevystavovat své tělo této kritické živině: Nedávný klinický přehled publikovaný v časopise The Journal of the American Osteopathic Association zjistil, že 1 miliarda lidí na světě může mít nedostatečnou nebo nedostatečnou hladinu vitaminu D v důsledku chronických onemocnění a nedostatečného vystavení této živině. Lidé, kteří se mu vystavují, totiž přijímají opatření, která zajišťují, že se tato kriticky důležitá živina do těla nevstřebává. To je prostě šílené. Takže 1 miliarda lidí má nedostatek vitaminu D, hormonu, který je zodpovědný za to, že brání nemocem, a bezplatný a snadný způsob, jak vitamin D získat, se nevyužívá! (r) Jaká je nejdůležitější živina pro vybudování zdravého člověka? Vitamin C? Hořčík? Omega 3 mastné kyseliny? Ne. Jakou živinu potřebuje k přežití každá forma života na Zemi? Co řídí život na této planetě a je základem veškerého života? Právě teď, když píšu tato slova, se v této živině koupu. Sedím venku na zadní terase, poslouchám ptáky, jsem otočený na západ, ve 20:30, nemám na sobě tričko a nasávám živiny. Nejdůležitější živina číslo 1?

 

SLUNEČNÍ SVĚTLO

 

Sluneční světlo meditace Sluneční světlo je živina. Ano, sluneční světlo, konkrétně ultrafialové světlo B (UVB), ultrafialové světlo A (UV-A) a infračervené světlo A (IR-A), pomáhá našemu tělu produkovat na kůži hormon vitamin D sulfát, produkuje melatonin, dopamin a dokonce nastavuje tělo tak, aby lépe absorbovalo sluneční světlo v pozdějších hodinách dne a chránilo se před přílišným sluněním. Forma vitaminu D produkovaná na slunci je rozpustná ve vodě a tělo ji může snadněji vstřebat a využít. Vitamin D, který dostáváme v tabletách a potravinách, tyto vlastnosti nemá, není sulfátový a není tak účinný jako ten ze slunečního záření. Slunce je více než jen jeden typ světla! Na naše tělo působí všechny barvy slunečního záření od červené po modrou a dokonce i neviditelné paprsky, jako je UVB a infračervené záření. Dokonce jsme ještě ani neprozkoumali účinky velké části spektra slunečního světla na naše tělo. Nedávná studie ukázala, že vystavení se rannímu a večernímu slunci, kde je UV záření málo nebo žádné, připraví pokožku na příjem UV záření v pozdější části dne. Toto ranní nebo večerní slunce bez UV záření chrání pokožku před slunečními paprsky, které by nám mohly později během dne ublížit! To je opravdu úžasné! O biohackingu mohu mluvit celý den. Vážně.. Miluju to. Mohu vám říct biohacky téměř na cokoli, ale kdyby existoval jeden biohack, který by ukončil všechny ostatní, byl by to tento. Vyjděte na sluneční světlo! Dokonce existuje studie, která ukazuje, že sluneční světlo vás může vyléčit z přílišného slunečního záření! Vitamin D ze slunečního záření může pomoci vyléčit spáleniny od slunce! Úžasné!

 

VYSTAVOVÁNÍ SE SLUNEČNÍMU ZÁŘENÍ - NEJLEPŠÍ BIOHACK A NEJDŮLEŽITĚJŠÍ A CHYBĚJÍCÍ ŽIVINA PRO OPTIMÁLNÍ ZDRAVÍ.

 

Když někdo přemýšlí o biohackingu, obvykle si představí špičková technická udělátka, doplňky stravy, podivné diety a spoustu dalších věcí. Mnoho lidí si dokonce stěžuje, že kdyby mohli o biohackingu vědět jedinou věc, bylo by to, kolik by to stálo. Od nootropik po individuální doplňky stravy, infrasauny a speciální potraviny se náklady u mnoha lidí pohybují v řádu tisíců dolarů měsíčně. Biohacker Box Ale my vám říkáme o slunečním světle. Není tak sexy jako drahé sauny nebo injekce kmenových buněk. Když používáte sluneční světlo, nečeká vás u dveří nablýskaný balíček. Nemusíte za něco platit kreditní kartou, čekat, až se to objeví, a po několika krátkých měsících zjistit, že se na to práší v rohu sklepa. Sluneční světlo je zcela zdarma! Nemusíte být bohatí a nemusíte umět používat počítač. Jsme tu, abychom vám řekli, že nejlepší biohack je zcela zdarma, a to pro každého! Že ano? Samozřejmě, že mám pravdu. Sluneční expozice... Nuda... Mým cílem je změnit váš názor do konce tohoto článku. Co je dárcem veškerého života na Zemi? V rámci mnoha kultur bylo Slunce po celé věky uctíváno jako nejvyšší bůh nebo dárce života. Zamyslete se nad tím. Slunce je nezbytné pro všechny druhy života na Zemi. Bez něj by život přestal existovat. Učí nás to už na základní škole, když se učíme o fotosyntéze. děti sluneční světlo Z tohoto důvodu je sluneční světlo ještě důležitější než jídlo, které jíte. Jak často říká Dr. Jack Kruse, světlo je důležitější než jídlo. Ještě se do toho ponoříme, ale v podstatě platí, že pokud si správně nastavíte světelné prostředí, můžete jíst méně jídla. Pokud si správně nastavíte světelné prostředí, můžete dosáhnout požadované tělesné stavby. Optimální zdraví si můžete vybudovat pomocí světla, a to mnohem snadněji než pomocí jídla.

 

LIDSKÉ TĚLO = BATERIE

 

Chris s elektrodami Představte si lidské tělo jako baterii. Aby každá baterie fungovala s maximální účinností, musíte ji udržovat nabitou. Slunce a Země v kombinaci fungují jako nabíječka. Slunce nám vlastně může dodávat elektrony neboli energii, která napájí naši baterii. Slunce tak může činit přímo prostřednictvím naší kůže a očí nebo chemicky prostřednictvím potravin, které jíme. Slunce je účinnějším zdrojem elektronů než potrava. Vaše mitochondrie využívají tok elektronů k udržení energie. Tomuto procesu se ve slovníku fyziologů a biochemiků říká ECT (Electron Transport Chain). Elektrony pro napájení mitochondrií můžeme získávat z potravy nebo ze Země a Slunce. Věřte tomu nebo ne, ale 66 % elektronů můžeme získat přímo ze Země a Slunce! To si vemte, nevěřící breathatariáni! Plovoucí Země To znamená, že jídlo nám poskytuje pouze 33 % zásoby energie, kterou za den potřebujeme. Když žijeme ve strachu ze Slunce, musíme jíst více jídla, abychom si vyrobili elektrony, a přibíráme na váze a onemocníme. Stoupněte si bosí na zem, statečně se podívejte do Slunce a nasávejte elektrony přes chodidla, abyste si dobili baterie. Proč myslíte, že nás prázdniny tak dobře "dobíjejí"? Představte si, že jste na dovolené a sedíte na slunci, s nohama ve vodě, bosí. To je nejlepší způsob, jak nasát elektrony a sluneční světlo. Ta záře, kterou na dovolené získáte, ten pocit, že je všechno na světě v pořádku, pokud vaše tělo konečně dostává ty správné živiny! Vitamin S (pro slunce).

 

OČI A KŮŽE = SOLÁRNÍ PANELY

 

Chcete-li skutečně využít sluneční energii, potřebujete solární panely. Je dobře, že jsme se narodili se zabudovanými solárními panely. Těmi jsou naše kůže a oči. Čím více kůže můžeme vystavit slunci, tím lépe. Buďte rozumní, lidi. AM slunce obsahuje jen málo UV záření, takže vystavte rannímu slunci co nejvíce kůže. Nasávejte infračervené paprsky. Jakmile vyjdou UVA a UVB, vystavte se "bezpečnému" slunci tak, že se dostatečně opálíte pro tvorbu vitaminu D, ale nespálíte se. Důležité je také vystavit slunci naše oči. To znamená chodit pokud možno bez slunečních brýlí. Hnědé oko ženy na slunci Pro někoho, kdo je zvyklý nosit sluneční brýle neustále (včetně mě), je trochu těžké si zvyknout. Já (Tohle je Chris) jsem strávil 15 let jako dělník v železářství a museli jsme neustále nosit brýle. Většinou to byly tmavé brýle, abychom viděli kusy oceli, které k nám přivážel jeřáb, i když jsme se museli dívat do slunce. Moje oči byly na zabarvení brýlí tak zvyklé, že kdykoli jsem vyšel na slunce, neviděl jsem bez slunečních brýlí dobře. Trvalo mi několik měsíců, než jsem si opravdu zvykla chodit ven bez brýlí, ale teď už mi to vůbec nevadí. Bylo prokázáno, že sluneční světlo v našich očích po ránu bez brýlí nebo čoček (zde, zde, zde) nastavuje náš cirkadiánní rytmus na celý den. To nám pomáhá v noci lépe spát a udržuje nás to optimálně zdravé. Pokud jsou vaše oči citlivé na slunce, často jimi mrkejte, abyste je ochladili. Každý den si dopřejte co nejvíce slunečního svitu kolem východu a západu slunce a vaše oči si zvyknou na to, že jsou schopny přijímat stále více slunce, až nakonec nebudete sluneční brýle potřebovat.

 

SLUNEČNÍ SVĚTLO NÁM POMÁHÁ ŽÍT DÉLE

 

Dr. Jack Kruse a Dr. Alexander Wunsch jsou dva přední odborníci a veřejné zdroje informací o světle a jeho vlivu na lidské zdraví. Oba mají tak podrobná a vědecká vysvětlení fungování světla, že chvíli trvá, než se prokoušete detaily a pochopíte jejich stanoviska. Podstatné je, že pobyt ve správném SVĚTELNÉM PROSTŘEDÍ masivně ovlivňuje vaše zdraví a dlouhověkost. V níže uvedeném příspěvku, který Dr. Kruse zveřejnil na LinkedIn, tvrdí, že buněčné dělení, buněčný čas a život buněk je založen na signálech ze světla, a tím ovlivňuje naši dlouhověkost. Z příspěvku Jacka Kruseho na LinkedIn z roku 2017: "V roce 1964 studoval John Ott spolu s Dr. Irvingem Leopoldem účinky světla na buňky pigmentového epitelu sítnice králíků. Zdokumentovali, že se sítnicový pigmentový epitel nedělí, pokud není vystaven nízkému množství ultrafialového světla. Výzkum Roelanda van Wijka ukázal, že každá buňka na Zemi musí ze svého povrchu uvolňovat ELF-UV světlo, aby stimulovala mitózu.  Z toho vyplývá, že UV světlo je pro naše zdraví nezbytné, protože RPE v lidské sítnici řídí naše oční hodiny!  Oční hodiny jsou tím, co řídí naše cirkadiánní rytmy v našich buňkách, a všechny jsou koherentně propojeny pomocí světelné vody a magnetismu k řízení růstu a metabolismu.  Tento efekt má obrovský vliv na délku našeho života." Se světlem souvisí tolik věcí, kterým většina lidí nerozumí. Sluneční světlo může léčit a vnitřní světlo může být toxické. Ale abyste plně porozuměli nuancím, musíte se ponořit hlouběji. Nakonec uděláte nejlépe, když budete většinu času trávit v přirozeně osvětleném prostředí, kde vás od venkovního světla dělí co nejméně. V noci je to ještě kritičtější. Koupání v umělém světle v noci je karcinogenní. Proto je práce na směny vlastně klasifikována jako karcinogenní. (r)

 

ALE NEZPŮSOBUJE SLUNEČNÍ SVĚTLO RAKOVINU? WTF!!!

 

Počkejte. Všechny ty řeči o slunečním světle, a my zapomínáme, že sluneční záření způsobuje rakovinu! Můj názor je, že ne! Žena Opalování Narodili jsme se na tomto světě a jsme z tohoto světa. Narodili jsme se, abychom byli pod sluncem. Příroda s námi neudělala chybu! Všichni živočichové a rostliny na této zemi se narodili pod sluncem a jsou určeni k životu venku. Jsme jediní živočichové narození na Zemi, kteří si staví umělá slunce a žijí uvnitř, chráněni před přírodou a schovávají se před sluncem! Myslíte si, že by nám umělé světlo, které většině z nás nahrazuje sluneční světlo, mohlo škodit? Naším právem od narození je být venku vystaveni slunci. Jakýkoli odklon od toho, jako například myšlenka, že jsme chytřejší než příroda a naše umělé světlo se od slunce neliší, nás vede na cestu nemocí. Nyní mohu s jistotou říci, že pravděpodobně není dobrý nápad spálit se každý den a že byste neměli chodit od nuly k hodinám slunce denně nazí. Buďte v tomto ohledu chytří. Být chytrý ohledně vystavování se slunci znamená vědět o světle a slunečním záření více než ostatní. Pokud chcete umožnit své pokožce a tělu nasát více slunečních paprsků, aniž byste se spálili, pak dbejte na to, abyste se na své tělo opalovali při východu slunce. Při východu slunce jsou právě ty správné paprsky, které nastaví vaše tělo tak, aby bylo schopno absorbovat více během střední části dne. V myslích mnoha vědců jsou jasné důkazy o tom, že slunce je nebezpečné. Je to bláznivé tvrzení, nebo ne? Je to jako tvrdit, že voda je nebezpečná, a proto bychom se jí měli za každou cenu vyhýbat. Slunce je slunce a my ho potřebujeme stejně jako vodu. Ve skutečnosti většina vědců ani netuší, co všechno sluneční paprsky pro lidské tělo dělají, a každým rokem objevujeme další a další věci, které slunce potřebuje. V minulosti jsme neznali vědecké poznatky tak dobře jako dnes. Nyní vidíme, že problémem je nesprávný typ slunečního záření, například vystavení se slunečnímu záření přes okna, a také vystavení se umělému světlu! Jack Kruse to dobře vystihl v tomto příspěvku na LinkedIn z května 2017: "Nikdy nedovolte, aby vás vaše vzdělání omezovalo v učení se novým věcem. Autoři (nedávného článku o melanomu) jsou zřejmě šokováni tím, že v celosvětovém měřítku zjistili, že UV záření ZE slunce nevykazuje žádný kauzální vliv v případech melanomu. Dovolte mi to zopakovat.........Nulová souvislost se slunečním zářením. Shoduje se toto tvrzení s tím, co jste slyšeli od kožních a očních lékařů? Slučuje se s vaším přesvědčením o slunci? Memento, že slunce je pro nás tak škodlivé, že vládní úředníci v Austrálii nyní nařizují dětem opalovací krémy a sluneční brýle jako součást zákona. Tento mem, že slunce nám škodí, ublíží mnoha lidem. Vědci si stále neuvědomují, že UV světlo ve slunci má přirozeně obsaženy jiné frekvence, které z něj činí jiný druh podnětu pro naše buňky k léčení než frekvence UV světla oddělené od jiných frekvencí a pocházející z umělého zdroje světla. Nikde na Zemi se lidské světlo nevyrovná světlu slunečnímu."

 

JSOU NĚKTERÉ MELANOMY SKUTEČNĚ ZPŮSOBENY UMĚLÝM SVĚTLEM? (R)

 

Článek, na který je odkazováno v nadpisu, vysvětluje, že větší problém s rakovinou pravděpodobně představuje umělé světlo v interiéru, a nikoli sluneční světlo. Tuto pravdu je těžké překousnout. Mnoho lidí s rakovinou kůže má odpor ke slunečnímu světlu. Zahalují se, používají opalovací krémy a vyhýbají se pobytu venku. Přesto se u nich nadále objevují kožní výrůstky, které je třeba léčit. Často je jim řečeno, že je to z již vzniklého poškození a že s tím nemohou nic dělat. Nejsem si jistá, zda je to pravda, nebo ne. Ale možná, že vyhýbání se slunci a koupání v umělém, zpracovaném osvětlení může situaci zhoršovat, a ne zlepšovat. "Míra výskytu kožního melanomu se v posledních desetiletích zvyšuje rychleji než míra výskytu jakéhokoli jiného nádorového onemocnění v populaci s bílou pletí. Hlavní rizikové faktory melanomu (tj. expozice slunečnímu záření, počet névů, fototyp a rodinná anamnéza melanomu) nemusí zcela vysvětlovat epidemiologické trendy pozorované u této rakoviny. Teorie nočního světla předpokládá, že rostoucí používání umělého světla v noci může přispívat k rostoucímu výskytu rakoviny prsu prostřednictvím potlačené sekrece melatoninu (hormonu produkovaného ve tmě a inhibovaného světlem, který reguluje cirkadiánní rytmus). Zde postulujeme, že tato teorie se může vztahovat i na melanom a že může vysvětlit část této nádorové zátěže." Dobře, vraťte se a přečtěte si to ještě jednou! Světlo v noci a potlačený melatonin (z života v interiéru) mohou být příčinou melanomu, rakoviny prsu a dalších onemocnění. Umělé světlo v noci, zejména to z LED diod a zářivek, má příliš mnoho modrého světla. To NEbylo v případě světla z krbu, svíček nebo žárovek. Naši představitelé se rozhodli žárovkové světlo zrušit a nyní nám zůstaly toxické LED diody a CFL. Tento typ světla škodí našim očím, tělu i mozku. Tato světla jsou nebezpečná pro ŽIVOT! Pokud vás to nepřesvědčí, abyste si pořídili tyto BRÝLE, které blokují škodlivé modré světlo v noci, tak už nevím, co vás přesvědčí. Thaddeus Swannies

 

OPALOVÁNÍ POTLAČUJE RAKOVINOVÝ GEN! (R)

 

Ach jo, zase nám pomáhá slunce! "Opálení je víc než jen známkou poškození sluncem. Je to také přirozený štít proti rakovině kůže, zejména proti nejsmrtelnějšímu druhu: melanomu. Vědci nyní objevili další překvapivou souvislost mezi opalováním a rakovinou: zdá se, že p53 - gen, který byl dlouho považován za supresor rakoviny - je klíčem k tomu, aby nám pomohl se opálit." (r) Nepoužívejte opalovací krém Opalování pomáhá potlačovat rakovinu!! Páni, není to skvělý pocit mít povolení opalovat se? Cítíte se provinile, když se opalujete? Nebo se cítíte báječně, když nasáváte léčivé paprsky? To, jak se cítíte, má hodně společného s výsledkem. Ne nadarmo Římané a další stavěli solária. Více pracovišť by si toho mělo všimnout a udělat totéž. Dokážete si představit bezpečné místo v práci, kde je bezpečné svléknout si košili, položit bosé nohy na zem a udělat si trochu práce nebo jen tak odpočívat při obědě? Přesně takové místo máme v sídle naší společnosti. Na firemním dvoře však zatím není dovoleno obnažovat kůži. Ještě to prostě není úplně přijatelné. Alespoň ho máme a můžeme na nádvoří pracovat venku.  A městský park je vzdálený jen dva bloky. Takže svléknout si tričko a procházet se, sprintovat nebo jen tak ležet a přitom se držet při zemi je snadné za pouhé A městský park je jen 2 bloky daleko. Takže se často o polední pauze procházím do parku, svléknu si tričko a procházím se nebo sprintuji, zatímco jsem uzemněn naboso k zemi. Je to snadné udělat za pouhé 4 minuty chůze od domovních dveří. Jak se můžete dostat ke slunečnímu světlu, když jste v práci? Když jsem doma, doslova jen ráno postavím kartonovou krabici na příjezdovou cestu nebo trávník před domem a pracuji odtamtud. Stůl z lepenkové krabice na slunci

 

U PRACOVNÍKŮ PRACUJÍCÍCH UVNITŘ BUDOV JE VYŠŠÍ VÝSKYT RAKOVINY NEŽ U PRACOVNÍKŮ PRACUJÍCÍCH VENKU.

 

Možná je to jen proto, že venkovní pracovníci jsou šťastnější a mají svou práci raději. Počkat, slunce pomáhá produkovat dopamin, hormon dobré nálady. Není divu, že venkovní pracovníci jsou šťastnější. Dobře, zpátky k rakovině. Následující text je výňatkem z webové stránky pro kontrolu politických faktů, která ověřuje něčí tvrzení o tom, že pracovníci pracující uvnitř budov mají vyšší výskyt rakoviny než pracovníci pracující venku. Náš vlastní Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) souhlasí s tím, že pracovníci pracující uvnitř budov mají vyšší výskyt rakoviny. (r) Tohle si snad ani nemůžu vymyslet. "... výzkumný článek Dianne E. Godar, chemičky z Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv, z roku 2011. V úvodu píše, že "ačkoli pracovníci pracující venku dostávají třikrát až desetkrát vyšší roční dávku UV záření než pracovníci pracující uvnitř budov, mají podobný nebo nižší výskyt kožního maligního melanomu". CMM, jak se nazývá, je nebezpečná forma melanomu, která se může šířit, pokud není léčena. Autor uvádí tři důvody, proč tomu tak může být: Za prvé, lidé, kteří pracují v uzavřených prostorách, jsou o dovolené nebo o víkendech vystaveni vysoké koncentraci slunečního záření, což vede ke spálení, které může být základem pro vznik rakoviny kůže. Za druhé, tito lidé pracují v kancelářích, kam dopadá sluneční světlo filtrované okny. Okna propouštějí genově mutující vlnové délky UVA, které podporují vznik rakoviny, ale blokují UVB, které vytváří vitamin D a brání vzniku nádorů. Kdo by to byl řekl? Světová zdravotnická organizace sdílí tuto argumentaci: "Vznik nádorů může být spojen s příležitostným vystavením krátkým obdobím intenzivního slunečního záření, například o víkendech nebo na dovolené. Vyšší výskyt maligního melanomu u pracovníků v interiérech ve srovnání s venkovními pracovníky tuto myšlenku podporuje." Nejde tedy o to, že by se pracovníci pracující v interiérech vyhýbali slunci; jde o to, že se slunci vystavují nesprávným způsobem a tím nejhorším možným způsobem. Godarovou jsme oslovili, ale nepodařilo se nám s ní přímo komunikovat. Mluvčí FDA poskytla prohlášení, které zčásti zní: "Výskyt melanomu je trvale spojován s intenzivním, občasným vystavováním se slunečnímu záření, na rozdíl od chronického vystavování se slunečnímu záření, jakému jsou vystaveni někteří pracovníci pracující venku." Můj názor? Nemyslím si, že přerušované vystavení slunci je tím, co způsobuje rakovinu u pracovníků pracujících v interiérech. To je jako říkat, že maso je nebezpečné, ale jen když ho sníte malé množství. Ti lidé, kteří jedí hodně masa, by byli zdravější než ti, kteří ho moc nejedí. Pokud by vegetariáni občas jedli maso o několika vybraných svátcích nebo při opileckých požitcích, byli by náchylnější k rakovině než paleo poživatelé masa. Pokud tedy věříme tomu, čemu nás chce přesvědčit lékařská komunita, pak tato nepatrná množství masové dekadence pokládají základy rakoviny. Zní vám to šíleně? Dobře, to nebyl nejlepší příklad, protože vysoká spotřeba bílkovin s dlouhověkostí nesouvisí. Jíst denně méně bílkovin, ale nebýt nutně vegetariánem, je pro většinu lidí pravděpodobně nejlepší. Jak může nepatrné množství slunečního záření způsobit rakovinu, ale lidé, kteří jsou celý den na slunci kvůli práci, se zdají být v pořádku?  To nedává žádný logický smysl. Nemohlo by to být prostě tak, že tito pracovníci pracující uvnitř budov možná nemají DOSTATEK slunečního světla A jsou celý den vystaveni nesprávnému typu světla, a to způsobuje rakovinu?   Neházejme vinu na slunce, na věc, pod kterou žijeme od chvíle, kdy se v historii objevil člověk jako nebezpečný. Téměř jistě je zde hlavním problémem světlo v noci a příliš mnoho modrého světla přes den. Už se nemůžu dočkat, až si přečtete další titulek!

 

PŘEKVAPIVÁ PŘÍČINA MELANOMU A NENÍ TO PŘÍLIŠ MNOHO SLUNCE (R)

 

Podrobnosti o příčině melanomu si přečtěte v článku, na který odkazuje titulek výše. Sluneční světlo ve skutečnosti chrání před melanomem díky syntéze sulfátu vitaminu D. Zatímco nesprávný typ vnitřního osvětlení může být příčinou rakoviny, obezity, srdečních chorob a dalších onemocnění (r) Zde je to, co nedávno řekl Dr. Jack Kruse na LinkedIn o slunečním světle a zdraví: "Pamatujete si, co jsem řekl výše? "Nikdy nedovolte, aby vás vaše vzdělání omezovalo v učení se novým věcem." Zdá se, že autoři jsou šokováni tím, že v celosvětovém měřítku zjistili, že UV záření ZE slunce nevykazuje žádný kauzální vliv v případech melanomu. Dovolte mi to zopakovat.........Nulová souvislost se slunečním zářením. Snoubí se toto tvrzení s tím, co jste slyšeli od kožních a očních lékařů? Slučuje se s vaším přesvědčením o slunci? Memento, že slunce je pro nás tak škodlivé, že vládní úředníci v Austrálii nyní nařizují dětem opalovací krémy a sluneční brýle jako součást zákona. Tento mem, že slunce nám škodí, ublíží mnoha lidem. Vědci si stále neuvědomují, že UV světlo ve slunci má přirozeně obsaženy jiné frekvence, které z něj činí jiný druh podnětu pro naše buňky k léčení než frekvence UV světla oddělené od jiných frekvencí a pocházející z umělého zdroje světla. Nikde na Zemi se lidské světlo nevyrovná světlu slunečnímu."

 

ZDE SE VĚTŠINA LIDÍ MÝLÍ

 

Trávíme 90 % času v interiéru. AHOJ!!! Jsme venkovní savci. Nejsme stvořeni k životu v podzemí, na stromě nebo na dně oceánu. Jsme tedy venkovní tvorové, a tedy tvorové SVĚTLA. Na severu v zimě, na jihu v létě, chodíme z domova do auta, do práce, do posilovny, do obchodu a zase domů. Málokdy se v těchto měsících vůbec dostaneme ven. Dostaneme se ven na více než pár minut? Děláme to všechno špatně. Zakrýváme se.  - Venku na sebe vrstvíme opalovací krémy, klobouky a oblečení. Naše tělo bylo stvořeno k tomu, aby absorbovalo sluneční světlo jako živinu pro optimální fungování člověka. Jak říká Dr. Jack Kruse, pokud dáte plachtu přes strom, nemůžete očekávat, že bude žít příliš dlouho. To je přesně to samé, co děláte, když se mažete opalovacím krémem a vrstvíte oblečení a klobouky, abyste se "chránili před sluncem". Au. Naše děti nutíme nosit sluneční brýle a opalovací krém. Kvůli tomu celá generace přichází o sluneční světlo. Dopřejte jim bezpečné množství slunečního záření. Ráno sluneční světlo a odpoledne tak akorát. Nosíme brýle - nosíte venku sluneční brýle? A co čočky nebo brýle? To vše brání pronikání léčivých slunečních paprsků do vašich očí! Neříkám, abyste se v poledne dívali do slunce a oslepli. Dobře, přiznávám, že při východu a západu slunce zírám přímo do slunce. Doma to ale nedělej, Jimmy. Mrk mrk. Existuje mnoho kultur, které používaly zírání do slunce jako cvičení pro zdraví a ducha. Nebudu vám doporučovat, abyste mě napodobovali. Ale bylo prokázáno, že sluneční světlo v očích po ránu nastavuje cirkadiánní rytmus na celý den a pomáhá vám v noci lépe spát. Ve skutečnosti mi někdo řekl, že v ranním slunečním světle není UV záření? Ověřil jsem si, zda je to pravda. Zde je jeden z odkazů (r). Příznivé účinky slunce nezískáte, když si budete chránit oči. Buďte rozumní a opatrní, ale na krátkou dobu si do očí přirozené sluneční světlo pusťte. Říkáme lidem, že sluneční světlo je Nebezpečné - přesto mají pracovníci pracující venku méně rakoviny kůže než ostatní lidé. TAK samozřejmě to není tak úplně pravda. Spálit se na slunci a příliš mnoho slunění je podle většiny špatné. Jsou i tací, kteří s tím nesouhlasí a tvrdí, že je bezpečnější než příliš mnoho umělého světla. Nicméně vitamin D ze slunce může pomoci toto poškození napravit.  Někteří lidé nejsou přesvědčeni, že spálení od slunce je něco, čeho je třeba se obávat, ale udělejte si o tom vlastní průzkum. Pití příliš velkého množství vody je také špatné, ale nikdo vám neříká, abyste se vodě vyhýbali, protože příliš mnoho vody by vám mohlo ublížit! A nějaká voda je mnohem lepší než žádná.

 

Z POBYTU NA SLUNCI JSME ŠŤASTNĚJŠÍ

 

Vystavování se slunci zvyšuje počet dopaminových receptorů (r). Dr. Kruse nedávno napsal článek, ve kterém uvádí: "V současné době je v naší zemi více dopaminergních látek, než je tomu u nás:  "UV-A má velkou překvapivou funkci, která je ukryta v tomto obrázku níže: Zvyšuje tvorbu bílkoviny, která se v mozku nazývá POMC. Z tohoto proteinu se slunečním světlem štěpí mnoho dalších proteinů, které stimulují mnoho důležitých drah, jako je tvorba dopaminu a melatoninu v oku a kůži. Další důležitou je uvolňování β-endorfinu. Sluneční světlo uvolňuje opiát, když jsme vystaveni slunečnímu záření. Hádejte, proč to příroda udělala? Že by chtěla, abychom chodili často na sluneční světlo kvůli jeho léčivé síle? Myslím, že ano." "Skutečnost, že UV-A světlo vyvolává malou opiátovou reakci, nám říká, že se nás příroda snaží přimět, abychom chodili na sluneční světlo. Skutečnost, že UV-A a IR-A světlo v AM slunečním světle působí ve shodě a vytváří tuto okolnost, říká něco velmi hlubokého o významu slunečního světla. Ve skutečnosti se zdá, že IR- A světlo je způsob, jak zlepšit sluneční mozol a kompenzovat rizika prodlouženého působení UV záření na kůži. IR-A je způsob, jak vyvolat hybridní opálení pro větší asimilaci UV-A záření. Pokud UV-A světlo zvyšuje hladinu B-endorfinu, vysvětlovalo by to, proč se na slunečním světle AM cítíme dobře a máme zvýšenou náladu." Kruse tvrdí, že příroda má způsob, jak v nás vyvolat závislost na slunečním světle tím, že nám dává dopaminový hit pokaždé, když jsme na slunci, zejména v ranním slunění. Tvrdí také, že lidé, kteří celý den spí a v noci pracují pod umělým osvětlením, mohou mít vyšší míru sebevražd, závislostí a depresí, protože nejsou vystaveni dopaminovému zásahu ranního slunečního světla. Buď si doplňují dopaminový hit z drog a alkoholu, nebo se uchylují k antidepresivům.

 

UDRŽUJÍ NÁS CHEMTRAILS V DEPRESI A SNADNĚJI SE OVLÁDÁME?

 

Nerad se pouštím příliš hluboko do konspiračních teorií. Existují tvrzení, že jde o spiknutí, které nás má držet mimo sluneční světlo. Ve skutečnosti je rozprašování chemikálií na oblohu, chemtrails, geoinženýrstvím, které má zabránit tomu, aby se na naši kůži dostalo dostatečné množství slunečního světla. To nás udržuje ve větší depresi a touze kupovat další věci a umožňuje nám to snadnější ovládání. Ať už je konspirace chemtrailů skutečná, víme, že na obloze je více oparu než kdykoli předtím a tento opar ztěžuje získávání vitaminu D ze slunce. I když jsem už dříve spadl do černé díry konspiračních teorií, tato může, ale nemusí být pravdivá, ale co je pravda, je, že sluneční světlo zvyšuje dopamin. A dopamin nás činí šťastnými. Pozor na chemtrails :)

 

VYSTAVENÍ SLUNCI VÁM MŮŽE POMOCI ZHUBNOUT

 

Vystavení slunečnímu světlu nás činí šťastnějšími, chrání nás před rakovinou a dokonce nám může pomoci zhubnout (r). Když se vystavujeme správnému typu slunečního záření, můžeme v těle produkovat více energie. To znamená, že potřebujeme méně energie z jídla, abychom vytvořili elektrony, které naše tělo potřebuje ke svému chodu. Pokud potřebujeme méně energie z jídla, můžeme méně jíst!

 

RANNÍ SLUNEČNÍ SVĚTLO MŮŽE BÝT OCHRANOU PŘED ODPOLEDNÍM UV.

 

Ranní sluneční světlo může naši pokožku "předem ošetřit" a chránit ji tak před UV zářením později během dne. "Nedostatek slunečního světla je proto spojován s obezitou, protože chybí UV-A a IR-A, které jsou normálně přítomny v ranním slunečním světle. Protizánětlivé účinky α-MSH a ACTH mohou pomoci zmírnit podráždění a lokální záněty v pokožce vystavené UV záření a působit uklidňujícím způsobem. Tato situace ráno zvyšuje obsah histidinu v kůži. Histidin je aromatická aminokyselina, která absorbuje obrovské množství UV-A záření. Tím snižuje produkci erytému v kůži. Sluneční světlo AM tak může pokožku předem ošetřit a ochránit ji, když se objeví silnější UVB záření." (r)

 

ROSTLINY VYRÁBĚJÍ ENERGII PŘÍMO ZE SLUNCE. TAKÉ LIDÉ!!

 

Na základě níže uvedených článků bychom právě mohli být schopni využívat sluneční energii, pokud jíme rostliny.

 

RANNÍ SLUNEČNÍ SVĚTLO POMÁHÁ V NOCI LÉPE SPÁT MELATONIN SE VYTVÁŘÍ V RANNÍM SLUNEČNÍM SVĚTLE!

 

Je to tak, melatonin, hormon, který nám pomáhá v noci usnout a získat blahodárné účinky spánku, se v našem oku vytváří také ráno při vystavení rannímu slunečnímu světlu. Předpokládá se, že tento melatonin pomáhá našemu oku zůstat zdravé a také reguluje cirkadiánní cyklus našeho oka. Po vystavení rannímu světlu se melatonin v těle snižuje a zvyšuje se hladina dopaminu. Vědecké podrobnosti vysvětluje Jack Kruse zde. Jedná se o opravdu skvělou přednášku, kterou přednesl v roce 2017. "Světlo vytváří hormony jako vitamin D3 mnoha způsoby.  Světlo buduje naše hormony hypofýzy tak, že nejprve vytváří dopamin pomocí aromatických aminokyselin, které absorbují UV světlo. Stejně tak to dělá i s kortizolem. Sluneční světlo se používá k napájení a excitaci elektronů.  Tato excitace mění lokální geometrii aminokyselin v bílkovinách.  Dopadající světlo na povrchy je nepolarizované a stává se přiřazeným pořadím podle iontů K+ a vody. Dopadající sluneční světlo tedy skutečně funguje jako měna sloučeninové lékárny v naší hypofýze, která každý den vyrábí ze světla věci, které potřebujeme k životu v našem místním prostředí.  Díky tomu je váš hormonální panel "vrženým stínem" vašeho místního světelného prostředí.  Proto je váš "místní poštovní směrovací kód" pro světlo nesmírně důležitý." Ranní sluneční světlo pomáhá nastavit náš cirkadiánní rytmus na celý den a je zodpovědné za produkci klíčových hormonů. (r, r, r) Vyjděte ráno ven a dopřejte si sluneční světlo co nejdříve ráno.

 

PROČ CHLOROFYL VYPADÁ PŘESNĚ JAKO HEMOGLOBIN?

 

Někteří lidé tomu říkají "bizarní věda". Vážně si myslíte, že je to jen náhoda? Příroda má svůj účel. Je opravdu zajímavé, jak podobně tyto dvě základní životní molekuly vypadají. Hem obsahuje atom železa, který je schopen absorbovat více světelné energie, zatímco chlorofyl založený na centrálním hořčíku tolik slunečního světla neabsorbuje. Mitochondrie rozkládají molekuly paliva a zachycují energii při buněčném dýchání.
Chloroplasty se nacházejí v rostlinách a řasách a zachycují světelnou energii pro výrobu cukrů prostřednictvím fotosyntézy. Mitochondrie se podílejí na buněčném dýchání, zatímco chloroplasty na fotosyntéze. Celkové chemické reakce pro procesy, které v nich probíhají, jsou odlišné a opačné.  (WOW!!!!! Přesně STEJNÁ reakce, ale obráceně!!!!!!) HOLY SHIT - Buněčné dýchání: C6H12O6+6O2 ---> 6CO2+6H2O+ATP - Fotosyntéza rostlin: 6CO2+6H2O --->C6H12O6+6O2 Všimněte si, jak jsou tyto dvě cesty přesně obrácené. Jak rostliny vyrábějí cukry ze slunce a jak my rozkládáme cukry pro získání energie. To je opravdu úžasné vidět. Chci říct, že to dává smysl, ale vidět rovnici a molekuly je dost strašidelné, nemyslíte? Věděli jste, že naše mitochondrie také využívají světlo? Světelná energie může stimulovat mitochondrie k výrobě energie. Konkrétně červené světlo může stimulovat cytochrom C oxidázu k výrobě buněčné energie. (r)

 

UVB JE DŮLEŽITÉ A DOSTUPNÉ POUZE V URČITÝCH ROČNÍCH OBDOBÍCH

 

UVB je jednou z nejdůležitějších živin, které získáváte ze slunce, a také JEDINÝM místem, kde můžete UVB získat (kromě specifického způsobu biohacku, který podrobně popíšeme v některém z příštích příspěvků). UVB vytváří v kůži sulfát vitaminu D. Vitamin D je pro naše zdraví tak důležitý a je k dispozici zdarma, přímo ze slunce. Doplňování vitaminu D není zdaleka tak účinné jako doplňování na slunci. Lidé mají často problém zvýšit hladinu vitaminu D v těle pomocí tablet a příliš vysoká dávka může být nebezpečná, protože se v těle hromadí. Nejlepší je získávat ho přímo z přírody. Chemický vitamin D, dokonce ani jeho "dobrá" verze zvaná vitamin D3, prostě není stejný jako ten, který získáte ze slunce. Ve skutečnosti si můžete vyrobit asi 30 000 IU vitaminu D ze slunce za pouhých 30 minut! Většina doplňků stravy s vitaminem D obsahuje od 400 do 5 000 IU vitaminu D. Vitamin D si můžete vyrobit ze slunce pouze tehdy, když je úhel slunce c ztratí na a nad 50 stupňů od obzoru (r). To znamená, že v létě na většině území USA si nemůžete vytvořit vitamin D dříve než kolem poledne. V zimě si v severních částech USA nemůžete vitamin D vytvořit vůbec, protože slunce se nikdy nedostane dostatečně vysoko na oblohu, aby UVB paprsky pronikly do atmosféry v dostatečném množství, které by umožnilo tvorbu vitaminu D v naší kůži. Stáhněte si a používejte aplikaci D minder, která vám pomůže zjistit, kdy můžete ve vaší zeměpisné šířce získat vitamin D. Možná byste měli zvážit výlety na jih v zimě, abyste si doplnili vitamín D!

 

ČERVENÉ SVĚTLO A BOJ PROTI STÁRNUTÍ

 

Červené světlo ve slunečním světle může omezit fotostárnutí, redukovat vrásky a strie a léčit rakovinu. O tom posledním si dělám legraci. Nebo ano? Bylo prokázáno, že červené světlo snižuje bolest a záněty, zvyšuje úbytek hmotnosti a zlepšuje sportovní výkony. Červené světlo prospívá také lupénce a akné. (r) Když tělo absorbuje červené světlo, mitochondrie v našich buňkách produkují více energie, což umožňuje buňkám vykonávat jejich práci. To může mít na naše tělo účinek proti stárnutí. Buňky v našem těle mohou absorbovat světlo a také ho absorbují. Toto absorbované světlo se využívá k výrobě energie, produkci kolagenu a dalším činnostem.

 

POZDRAV SLUNCI PŘEDSTAVUJE BEZPEČNÉ VYSTAVENÍ SE SLUNEČNÍMU ZÁŘENÍ (INFRAČERVENÉMU SVĚTLU).

 

Toto světlo nevidíte, ale to neznamená, že není skutečné. Nasaďte si infračervené brýle a je zřejmé, že infračervené světlo je velmi reálné. Některé vlnové délky infračerveného záření lze pocítit jako teplo. To teplo, které cítíte v noci z táboráku, je infračervené. Některé vlnové délky infračerveného záření nemůžete cítit jako teplo, ale mají biologický dopad. Vnitřní osvětlení dříve infračervené záření obsahovalo. Když jsme si doma svítili ohněm, teplo a žár vycházející z ohně jsou infračervené záření. Po celou dobu lidské historie jsme osvětlovali naše vnitřní prostory infračerveným zářením obsahujícím oheň a světlo svíček. Pak jsme dalších 70 nebo více let používali Edisonovu žárovku. Ta je známá jako žárovka. I ta vydává infračervené světlo. Můžete cítit, jak se zahřívá. Život byl dobrý. Vintage Edison Nyní jsme přešli na světla LED a CFL. Žádné infračervené záření. Ani červené světlo. Ta vyzařují modrou frekvenci světla, která může být škodlivá pro tělo, oči i naše hormony. Neexistuje žádné infračervené ani červené světlo, které by ho vyvažovalo. Používáme je v noci v televizorech, noteboocích a stropním osvětlení. Toto světlo v noci je karcinogenní a ničí nám spánek. Přečtěte si náš článek D.A.R.K. o tom, jak správně spát. Blue LIght Danger Sign Infračervené světlo ze slunce brzy ráno skutečně prokazatelně předpřipravuje pokožku, aby byla schopna absorbovat UVB záření během dne a chránit se před UV-A zářením. Tento článek (r) od autorů z Harvardu, MIT, McGillu a dalších pojednává o prospěšnosti infračerveného světla: "naznačuje, že IR-A může být spíše prospěšné než škodlivé, pokud je kůže vystavena vhodné intenzitě/dávce IR-A záření podobné dennímu slunečnímu záření, kterému jsou lidé vystaveni v reálném životě. IR-A může dokonce z evolučního hlediska připravit kůži na škodlivé UV záření - proces nazývaný fotoprevence - protože vystavení kůže ranním vlnovým délkám IR-A ve slunečním světle může připravit kůži na nadcházející škodlivé UV záření v poledne. Zdá se tedy, že IR-A je řešením, nikoli problémem. Pro kůži přináší více dobrého než špatného. Je to v podstatě otázka intenzity a toho, jak se můžeme od slunce učit. Dalo by se tedy předpokládat, že ranní "pozdrav slunci" (surya namaskar) a pozdně odpolední prokrastinace na pláži jsou vlastně přirozené PBM k prevenci, respektive k nápravě. Z toho vyplývá, že pokud je váš stín vyšší než vy (brzy ráno a pozdě odpoledne), využíváte příznivých účinků IR-A a zároveň se vyhýbáte špičkovému (zenitovému) škodlivému UV záření [60, 61]. V konečném důsledku se jedná o další způsob, jak být chytrý na slunce."

 

CO SE TEDY STANE, KDYŽ OPRAVDU NEMŮŽETE NA SLUNCE?

 

Jak doplníme sluneční záření? Ach, to je velmi smutný stav. Cítím s vámi, opravdu. Pracujete na noční směny. Možná vás vaše firma zavřela do továrny a vy můžete odejít, jen když se ozve bzučák, a musíte se vrátit, až se bzučák zase ozve. AHHHHHHHH. Dobře, tak co uděláte? Víme, že vnitřní osvětlení je toxické (viz přednáška Thaddeuse na TEDx). Vnitřní osvětlení a zařízení jsou tvořeny modrým světlem, které poškozuje oči a stimuluje a vypíná náš melatonin. Budete si muset přečíst náš další článek, kde se dozvíte, jak doplnit sluneční světlo, nebo zda je to vůbec možné!

 

SHRNUTÍ - CO BYSTE MĚLI DĚLAT?

 

Probuďte se a vyjděte ven co nejblíže východu slunce.
Dostaňte sluneční světlo do očí bez brýlí, slunečních brýlí nebo čoček. Nedívejte se přímo do slunce, dívejte se asi 15 stupňů pod slunce. Svlékněte si co nejvíce oblečení. Pokud je to možné, buďte nazí. Během tohoto ranního sezení na slunci buďte alespoň na zemi bosí. Dělejte to přibližně 15 minut. Chůze naboso po pláži anebo po trávě na své zahradě.

Blokujte modré světlo na všech svých zařízeních během dne pomocí Iris nebo f.lux pro notebooky a Twilight nebo Nightshift pro telefony. Apple Nightshift.

Vyjděte ven kolem poledne s co nejmenším množstvím oblečení a nasávejte UVB záření. Doba se liší v závislosti na typu vaší pleti, zeměpisné šířce a ročním období. V severních klimatických oblastech se na podzim UVB záření nedostane vůbec. V Minnesotě je 17. září zhruba posledním dnem, kdy mohu absorbovat jakékoliv UVB záření.

Nepoužívejte opalovací krém.

Stáhněte si aplikaci Dminder. Existuje aplikace s názvem "DMinder", která vám řekne, kdy můžete ve vaší lokalitě absorbovat UVB záření.

Pokud je to možné, pracujte venku. Já si beru svůj notebook ven a pracuji tak dlouho, jak je to jen možné. Když se dostatečně opálíte, sedněte si do stínu.

Večer, když slunce zapadá, si nasaďte sluneční brýle s blokátorem modrého záření.

Vyměňte vnitřní osvětlení z LED a CLF za žárovky a halogeny. Je to tak, spotřebují více energie, ale jsou mnohem zdravější než LED a CFL.

Pokud je to možné, používejte v noci svíčky nebo světlo z krbu. Vážně! Pokud je to možné, nepoužívejte po setmění žádné světlo, je to normální stav, který naše tělo očekává. Choďte spát krátce po setmění...

x

NOVINKA
Sada Allivictus PREMIUM 3 x 50 ml


Vhodné především pro dlouhodobé uživatele tinktury Allivictus

x chci vědět více