language
cs

Allivictus

 

pic.: česnek pro zdraví

 

infografika

 

 

 

 

  •  

  •  


 

infografika

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?
darujte některý z našich produktů

 

 

 

 

LOADING

 

Ondřej Synek

mistr světa ve veslování

 

Zdeněk Kříž

vítěz světového poháru ve vytrvalostní cyklistice a úspěšný sportovec

 

Jan Svoboda

vícenásobný mistr ČR v dřevorubeckých soutěžích

 

Tereza Olivová

několikanásobná mistryně ČR a SR v surfingu

 

Marek Hyka

mistr světa v letecké akrobacii

 

Tereza Huříková

vítězka světového poháru MTB XC kategorie U23

 

Ivan Rybařík

vítěz etapového závodu horských kol Crocodile trophy

 

Bonver Dakar Project

14. místo na Rallye Dakar 2015

 

Petr Koukal

vícenásobný mistr republiky v badmintonu a účastník LOH 2008

 

LOADING

Novinky ze světa česneku, bylin a imunity

Chci dostávat tipy na zajímavé akce a novinky

Jak sex prodlužuje život? Tahle fakta šokují!

photo

Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/jak-sex-prodluzuje-zivot-tahle-fakta-sokuji-66074#seq_no=1&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=prozeny.web.nexttoart&dop_req_id=8hsUVkE5LCY-202009110812&source=article-detail

Jak sex prodlužuje život? Tahle fakta šokují!

 
28. 8. 2020
 
Že se dá žít bez sexu? Tak to asi ano, ale ne moc dlouho. Milování má na tělo i ducha blahodárný vliv, a pokud se mu oddáváte pravidelně, svůj život prodloužíte a rozzáříte štěstím. Ale víte vůbec, co všechno je na pohlavním styku tak moc magického?
 

Sexuální aktivita je nejen příjemná, ale i léčivá, což dokazuje stále víc výzkumů, které se zabývají vlivem fyzického kontaktu na psychické i fyzické zdraví. Z jejich závěrů vyplývá, že sex je něco jako pilulka proti různým druhům zdravotních potíží, které bez nadsázky zkracují život. Chcete-li ho prodloužit, je třeba milovat se pravidelně. Které konkrétní výhody sex přináší?

 
 

1. Posiluje imunitu

V souvislosti s chřipkou zemře ročně v České republice zhruba 1500 až 2000 lidí v Česku. Vědci z Wilkesovy univerzity v americké Pensylvánii odhalili, že milování jednou až dvakrát týdně zvyšuje hladiny imunitních buněk IgA, jež jsou schopné bojovat s cizími viry i bakteriemi, a působit tak proti chřipce a nachlazení.

2. Chrání před infarktem

Další studie ukázaly, že aktivní sexuální život úzce souvisí s delším životem. Například v roce 2010 provedl výzkumný ústav New England Research Institute rozsáhlou studii, která potvrdila, že milování snižuje riziko srdečních záchvatů a mrtvice. Tyto příhody postihnou ročně asi 30 tisíc Čechů, přičemž téměř devět tisíc jich zemře. Proto je třeba srdce zocelovat! (I po infarktu lze vést kvalitní sexuální život)

Sex zvyšuje průtok krve a dá se považovat za lehkou formu cvičení. A pokud je tato pohybová aktivita pravidelná, eliminujete riziko výskytu infarktu či mrtvice, ale také odlehčíte kloubům. Zároveň se zlepší hodnoty krevního tlaku, klesne hladina cholesterolu i cukru v krvi a zregulují se hormony. Zdravý hormonální profil představuje pravidelné menstruační cykly a zmírnění příznaků menopauzy. I to se hodí, nebo snad ne?

Sexuální aktivita je příjemná v každém věku s přihlédnutím k aktuálnímu zdravotnímu stavu

3. Bojovník proti stresu

Chronický stres způsobuje deprese i obezitu. Taky žádná sláva! Do těla jsou vyplavovány stresové hormony kortizol a adrenalin, člověk je náchylný k pomocným berličkám, jako je přejídání, kouření a zvýšená konzumace alkoholu, což jsou faktory zvyšující riziko vzniku rakoviny, například rakoviny plic nebo tlustého střeva. Kortizol a adrenalin dále snižují imunitní systém organismu. Naštěstí při milování dochází k uvolňování oxytocinu, hormonu lásky, důvěry a věrnosti. Ten působí proti účinkům obou zmíněných stresových hormonů a zároveň uklidňuje nervy.

4. Prevence rakoviny prostaty

V roce 2003 australští vědci publikovali studii, která ukazuje, že čím častěji muži mezi 20 a 50 lety ejakulují, tím je méně pravděpodobné, že se u nich objeví rakovina prostaty. Podle autorů této studie by tak muži měli ejakulovat nejméně pětkrát týdně, ať už prostřednictvím sexu nebo masturbace. Je to pro ně nesmírně důležité! (Důvody, proč byste měli chtít vyzkoušet masáž prostaty)

5. Prevence rakoviny prsu 

Mnoho lidí si myslí, že prvním příznakem rakoviny prsu je bulka v ňadru. Omyl. Objevují se i některé méně známé symptomy, jako jsou třeba změny pokožky nebo otoky v podpaží. Statisticky bývá karcinom prsu jednou z nejčastějších příčin úmrtí žen na nádorová onemocnění. Ročně na něj umírá asi 1600 českých žen.

Experti, mezi které patří Irwin Goldstein, ředitel sexuální medicíny v americkém San Diegu, tvrdí, že ženy, které mají vaginální styk, snižují riziko vzniku rakoviny prsu. Podle tohoto lékaře se jedná o zajímavý a vzrušující jev, který je však třeba trochu více prostudovat. Nicméně i tak je prý důvod k optimismu.

Tak co, kolikrát týdně se oddáváte sexu? Pokud vám na něj pořád nezbývá čas, zapište si ho do kalendáře!

 
 

 

x

NOVINKA
Sada Allivictus PREMIUM 3 x 50 ml


Vhodné především pro dlouhodobé uživatele tinktury Allivictus

x chci vědět více