language
cs

Allivictus

 

pic.: česnek pro zdraví

 

infografika

 

 

 

 

  •  

  •  


 

infografika

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?
darujte některý z našich produktů

 

 

 

 

LOADING

 

Ondřej Synek

mistr světa ve veslování

 

Zdeněk Kříž

vítěz světového poháru ve vytrvalostní cyklistice a úspěšný sportovec

 

Jan Svoboda

vícenásobný mistr ČR v dřevorubeckých soutěžích

 

Tereza Olivová

několikanásobná mistryně ČR a SR v surfingu

 

Marek Hyka

mistr světa v letecké akrobacii

 

Tereza Huříková

vítězka světového poháru MTB XC kategorie U23

 

Ivan Rybařík

vítěz etapového závodu horských kol Crocodile trophy

 

Bonver Dakar Project

14. místo na Rallye Dakar 2015

 

Petr Koukal

vícenásobný mistr republiky v badmintonu a účastník LOH 2008

 

LOADING

Novinky ze světa česneku, bylin a imunity

Chci dostávat tipy na zajímavé akce a novinky

Stravovací návyky, které oslabují imunitu.

photo

Zdroj: Stravovací návyky, které oslabují imunitu - Prostřeno.cz (prostreno.cz)

Stravovací návyky, které oslabují imunitu

26.09.2021 | Zdraví A Diety

 
Lenka Urbanová
Stravovací návyky, které oslabují imunitu

Autor: Shutterstock

 

Podzim je tu a mnozí lidé řeší, jak se chránit proti nachlazení a všemožným nemocem. Pochopitelně, že pravidelný pohyb v kombinaci s přísunem vitaminů a minerálů je důležitý, bohužel si však hodně lidí hází klacky pod nohy nešťastnými stravovacími zvyky! Nějaký vám náhodou nějaký z nich podvědomý?

Silný a zdravý imunitní systém z nebe nepadá. Potřebuje správnou podporu, aby tělo bylo schopné bránit se před bakteriemi, viry a obecně útoky zvenčí. Které chyby ve stravování jeho funkci ohrožují? Na tyhle gastronomické nešvary si dejte pozor!

Příliš mnoho alkoholu

Jedna sklenička vína či půllitr piva denně někteří odborníci na výživu přehlížejí, nebo dokonce i doporučují. Ačkoli se ukázalo, že kupříkladu červené víno dodává tělu antioxidanty, ve zvýšené míře organismu škodí, ostatně jako každý jiný druh alkoholu. Ten totiž může potlačit imunitní odpověď těla na infekci, zároveň brání vstřebávání životně důležitých živin, jmenovitě zinku a vitaminu C. Bez nich je člověk náchylnější k nemocem.

Zatracovaný cukr

Říká se mu bílé zlo a své neblahé pověsti pravidelně dostává. Vědci nadbytek cukru taktéž spojují s poruchou imunitní funkce. To proto, že jednoduché cukry negativně ovlivňují schopnost bílých krvinek pohlcovat bakterie. Tato „dovednost“ je snížena až pět hodin po konzumaci dezertů, sladkých nápojů a cukrovinek.

Sůl

Lidské tělo potřebuje malé množství sodíku k vedení nervových vzruchů, stažení a uvolnění svalů a k udržení správné rovnováhy vody a minerálů. Odhaduje se, že pro tyto vitální funkce organismus denně vyžaduje asi 500 mg sodíku. Jeho nadbytek ve stravě může vést k vysokému krevnímu tlaku, srdečním chorobám a mrtvici. Způsobuje také ztráty vápníku a zánět zvyšující riziko chronických onemocnění. Sůl zároveň mění střevní mikroflóru, která má hlavní roli v imunitní funkci těla.

Nedostatek ovoce a zeleniny

Pečivo, omáčky, rýže, houskové knedlíky. A kde je ovoce a zelenina? Jedno i druhé obsahuje velké množství vitaminů, minerálů a antioxidantů. Uvedené sloučeniny jsou nezbytné pro podporu obranyschopnosti a boji proti infekci. Zapomínat se nesmí ani na vitamin D, jehož nedostatek hrozí hlavně během podzimních dešťů a v zimě. Mezi jeho přírodní zdroje patří mořské ryby (losos, tuňák, makrela), vejce, mléko a mléčné výrobky nebo hovězí játra.

Zdroje: hsph.harvard.edu, eatthis.com, healthline.com

x

NOVINKA
Sada Allivictus PREMIUM 3 x 50 ml


Vhodné především pro dlouhodobé uživatele tinktury Allivictus

x chci vědět více