language
cs

Allivictus

 

pic.: česnek pro zdraví

 

infografika

 

 

 

 

  •  

  •  


 

infografika

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?
darujte některý z našich produktů

 

 

 

 

LOADING

 

Ondřej Synek

mistr světa ve veslování

 

Zdeněk Kříž

vítěz světového poháru ve vytrvalostní cyklistice a úspěšný sportovec

 

Jan Svoboda

vícenásobný mistr ČR v dřevorubeckých soutěžích

 

Tereza Olivová

několikanásobná mistryně ČR a SR v surfingu

 

Marek Hyka

mistr světa v letecké akrobacii

 

Tereza Huříková

vítězka světového poháru MTB XC kategorie U23

 

Ivan Rybařík

vítěz etapového závodu horských kol Crocodile trophy

 

Bonver Dakar Project

14. místo na Rallye Dakar 2015

 

Petr Koukal

vícenásobný mistr republiky v badmintonu a účastník LOH 2008

 

LOADING

Novinky ze světa česneku, bylin a imunity

Chci dostávat tipy na zajímavé akce a novinky

Allivictus je GMO FREE!

Geneticky modifikované (GM, transgenní, biotechnologické) plodiny jsou takové rostliny, u kterých byl změněn dědičný materiál (DNA) pomocí genových technologií. GM plodiny se vyznačují různými specifickými vlastnostmi, mezi které patří zejména odolnost vůči škodlivým činitelům – škůdcům, chorobám, chladu, suchu apod., anebo tolerance vůči postřiku neselektivním herbicidem, který ničí všechny ostatní, nežádoucí rostliny (plevele). Nejčastěji se ve světě pěstují GM odrůdy sóji, kukuřice, bavlníku a řepky, dále pak GM rýže, cukrovka, papája, tykev, vojtěška, rajče, paprika, topol, petúnie a karafiáty

Často diskutovanou otázkou je dopad konzumace GM plodin na lidské zdraví. Z krátkodobého hlediska se jejich konzumace zdá být bezpečná, tato technologie je však dle mnohých názorů příliš mladá na to, aby bylo možné zodpovědně a s jistotou prohlašovat, že ani z dlouhodobého hlediska neexistují žádné negativní dopady GM plodin na lidské zdraví. Český konzument, který GM plodiny z nějakého důvodu konzumovat nechce, má např. oproti tomu americkému značnou výhodu. V ČR totiž musí být každá potravina, která obsahuje GMO, viditelně označena. Pokud se tedy chcete konzumaci GMO vyhnout, stačí pozorně číst informace na obalech potravin. Navíc se zde mohou produkčně pěstovat pouze takové GM plodiny, které prošly přísným schvalovacím procesem na úrovni EU. Pro pěstování v ČR, resp. EU, je i nadále povolena pouze GM kukuřice typu MON810, tzv. Bt kukuřice.

Naproti tomu v USA nebo v Kanadě neexistuje povinnost výrobců ani distributorů označovat potraviny, které jsou složeny z GM surovin. GMO se tedy objevují až v 80% potravin prodávaných na americkém a kanadském trhu a spotřebitelé o tom vůbec nemusí vědět. Proto zde vznikl projekt NON-GMO, který respektuje právo spotřebitele na informace o potravinách, které konzumuje. Pokud si tedy americký/kanadský konzument zakoupí produkt, který nese označení NON-GMO, má jistotu, že zakoupený výrobek GMO neobsahuje.

My Vám tuto jistotu nabízíme také – česnek ani líh, ze kterých Allivictus vyrábíme, nebyly, nejsou a nebudou geneticky modifikovány.

 

x

NOVINKA
Sada Allivictus PREMIUM 3 x 50 ml


Vhodné především pro dlouhodobé uživatele tinktury Allivictus

x chci vědět více