language
cs

Allivictus

 

pic.: česnek pro zdraví

 

infografika

 

 

 

 

  •  

  •  


 

infografika

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?
darujte některý z našich produktů

 

 

 

 

LOADING

 

Ondřej Synek

mistr světa ve veslování

 

Zdeněk Kříž

vítěz světového poháru ve vytrvalostní cyklistice a úspěšný sportovec

 

Jan Svoboda

vícenásobný mistr ČR v dřevorubeckých soutěžích

 

Tereza Olivová

několikanásobná mistryně ČR a SR v surfingu

 

Marek Hyka

mistr světa v letecké akrobacii

 

Tereza Huříková

vítězka světového poháru MTB XC kategorie U23

 

Ivan Rybařík

vítěz etapového závodu horských kol Crocodile trophy

 

Bonver Dakar Project

14. místo na Rallye Dakar 2015

 

Petr Koukal

vícenásobný mistr republiky v badmintonu a účastník LOH 2008

 

LOADING

Novinky ze světa česneku, bylin a imunity

Chci dostávat tipy na zajímavé akce a novinky

Plně ozdrojovaná fakta o Covid-19 poskytnutá odborníky v oboru.

Zdroj: https://swprs.org/fakta-o-covid-19/

Swiss Propaganda Research

 

Fakta o Covid-19 (Česky)

Publikováno: 14 březen, 2020; Aktualizace1. dubna, 2020
Jazykové mutaceCZDEENFRESHBSHEHUITJPKONLNOPLPTRORUSESISKTR
Sdílejte toTwitter / Facebook

 

Plně ozdrojovaná fakta o Covid-19 poskytnutá odborníky v oboru, umožňující našim čtenářům učinit realistický odhad rizika. (aktualizace níže).

„Jediným prostředkem v boji s nákazou je upřímnost.“ Albert Camus, The Plague (1947)

Přehled

  1. Podle údajů z nejlépe zkoumaných zemí, jako je Jižní KoreaIslandNěmecko a Dánsko, je celková letalita Covid19 mezi 0,1% a 0,4%, a tedy až dvacetkrát nižší, než původně předpokládala WHO.
  2. Studie v oboru Nature Medicine dospívá k podobnému závěru i pro čínské město Wuhan. Původně výrazně vyšší hodnoty pro Wuhan byly získány, protože mnoho lidí s pouze mírnými nebo žádnými příznaky nebylo zaznamenáno.
  3. 50% až 80% testovaných jedinců zůstává bez příznaků. I u osob ve věku 70 až 79 let zůstává asi 60% bez příznaků, mnoho dalších vykazuje pouze mírné příznaky.
  4. Střední věk zemřelého ve většině zemí (včetně Itálie) je přes 80 let a pouze asi 1% zemřelého nemělo žádné závažné předchozí nemoci. Věkový a rizikový profil úmrtí tedy v podstatě odpovídá normální úmrtnosti. Až 60% všech úmrtí souvisejících s Covid19 se vyskytlo ve zvláště zranitelných pečovatelských domovech.
  5. Mnoho mediálních zpráv o mladých a zdravých lidech, kteří zemřeli na Covid19, se při bližší prohlídce ukázalo jako mylné. Mnoho z těchto lidí buď nezemřelo na Covid19, nebo ve skutečnosti měli vážné předpoklady (jako je nediagnostikovaná leukémie).
  6. Normální celková úmrtnost v USA je asi 8000 lidí denně, v Německu asi 2600 lidí a v Itálii asi 1800 lidí denně. Úmrtnost na chřipku je v USA až 80 000, v Německu a Itálii až 25 000 a ve Švýcarsku až 1 500 lidí za zimu.
  7. Výrazně zvýšená úmrtnost, stejně jako v severní Itálii, může být ovlivněna dalšími rizikovými faktory, jako je velmi vysoké znečištění ovzduší a mikrobiální kontaminace, jakož i kolaps v péči o starší a nemocné osoby díky hromadné panice a blokovacím opatřením.
  8. V zemích jako Itálie a Španělsko a do jisté míry Velká Británie a USA není závažné přetížení nemocnic, zejména chřipkou, neobvyklé. Navíc až 15% lékařů a zdravotních sester musí v současnosti podstoupit karanténu, i když se u nich nevyskytují žádné příznaky.
  9. Důležitý rozdíl se týká otázky, zda lidé umírají nebo mohou způsobit koronaviry. Pitvy ukazují, že v mnoha případech byla předchozí nemoc důležitým nebo rozhodujícím faktorem, ale oficiální údaje to obvykle neodrážejí.
  10. Klíčovým ukazatelem tedy není zjišťování nebezpečnosti nemoci často zmiňovaný počet pozitivně testovaných osob a zemřelých, ale počet osob, které se skutečně a nečekaně vyvinou nebo zemřou na zápal plic.
  11. Často zobrazené exponenciální křivky „koronových případů“ jsou zavádějící, protože počet testů exponenciálně roste. Ve většině zemí zůstává poměr pozitivních testů k celkovým testům konstantní mezi 5% až 25% nebo se zvyšuje poměrně pomalu.
  12. Země bez blokování a zákazů kontaktu, jako je Japonsko, Jižní Korea a Švédsko, nezažily negativnější průběh událostí než jiné země. To by mohlo zpochybnit účinnost takových dalekosáhlých opatření.
  13. Podle předních plicních specialistů je invazivní ventilace pacientů Covid19 často kontraproduktivní a způsobuje další poškození plic. Invazivní ventilace pacientů Covid19 je částečně způsobena strachem z šíření viru aerosoly.
  14. Na rozdíl od původních předpokladů však WHO na konci března určila, že neexistuje důkaz o rozšíření viru v aerosolu. Přední německý virolog také v pilotní studii nezjistil žádný aerosol a nátěry.
  15. Mnoho klinik v Evropě a USA chybělo pacientům a některé musely zavést krátkodobou práci. Četné operace a terapie byly klinikami zrušeny, dokonce i pohotovostní pacienti někdy zůstávají doma ze strachu z viru.
  16. Bylo zachyceno několik médií, které se pokusily dramatizovat situaci na klinikách, někdy dokonce i s manipulativními obrázky a videy. Obecně platí, že mnoho mediálních médií nezpochybňuje ani pochybná oficiální prohlášení a čísla.
  17. Virové testovací sady používané v mezinárodním měřítku jsou náchylné k chybám. Několik studií ukázalo, že i normální viry korony mohou poskytnout falešně pozitivní výsledek. Navíc virový test, který se v současnosti používá, nebyl klinicky validován kvůli časovému tlaku.
  18. Četní mezinárodně uznávaní odborníci z oblasti virologie, imunologie a epidemiologie považují přijatá opatření za kontraproduktivní a doporučují rychlou přirozenou imunizaci obecné populace a zároveň chrání rizikové skupiny.
  19. Počet lidí trpících nezaměstnaností, psychickými problémy a domácím násilím v důsledku přijatých opatření explodoval v USA a na celém světě. Několik odborníků se domnívá, že opatření mohou vyžadovat více životů než samotný virus.
  20. Whistleblower NSA Edward Snowden varoval, že koronová krize se používá pro masivní a trvalé rozšiřování globálního dohledu. Proslulý virolog Pablo Goldschmidt hovořil o „globálním mediálním teroru“ a „totalitních opatřeních“. Přední britský virolog profesor John Oxford hovořil o „mediální epidemii“.

Viz takéOtevřený dopis profesora Bhakdiho německé kancléřce Merkelové.

 

Níže naleznete pravidelné informace o lékařském a politickém vývoji.

Novější aktualizace v angličtině nebo němčině

1. dubna 2020

Situace v Itálii

Italští lékaři uvedli, že již na konci minulého roku pozorovali závažné případy zápalu plic v severní Itálii. Genetické analýzy však nyní ukazují, že virus Covid-19 se v Itálii objevil až v lednu tohoto roku. „Těžká pneumonie diagnostikovaná v Itálii v listopadu a prosinci proto musí být způsobena jiným patogenem,“ poznamenal virolog. To opět vyvolává otázku, jakou roli hraje v italské situaci virus Covid-19 a jakou jiné faktory.

30. března jsme zmínili seznam italských lékařů, kteří zemřeli „během koronové krize“, z nichž mnozí byli starší než 90 let a na léčení se aktivně nepodíleli. Dnes byly ze seznamu odstraněny všechny data narození (viz poslední verze v archivu). Zvláštní postup.

Obdrželi jsme také následující zprávu od pozorovatele v Itálii. Ten uvádí další podrobnosti o dramatické situaci v této zemi, která je evidentně způsobena něčím jiným než virem:

„V posledních týdnech většina východoevropských sester v Itálii, které pracovaly 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a starali se o lidi, kteří potřebují péči, uprchla ze země. A to zejména kvůli neskutečnému panikaření, zákazům vycházení a hrozbě uzavření hranic v rámci „nouzových opatření“. Výsledkem bylo, že staří lidé, kteří potřebují péči, a lidé se zdravotním postižením, někteří bez jakýcholiv příbuzných, byli necháni napospas osudu.

Mnoho z těchto opuštěných lidí skončilo po několika dnech v nemocnicích, které byly už dlouhé roky trvale přetížené, v řadě případů kvůli dehydrataci. Nemocnice bohužel postrádaly personál, který se musel starat o děti v domácnosti, protože školy a školky byly zavřeny. To pak vedlo k úplnému kolapsu péče o zdravotně postižené a seniory, zejména v oblastech, kde byla nařízena ještě tvrdší „opatření“, do už tak chaotických podmínek.

Ošetřovatelská pohotovost, která byla způsobena panikou, dočasně vedla k mnoha úmrtím mezi těmi, kteří potřebují péči, a stále více i mezi mladšími pacienty v nemocnicích. Tyto smrtelné následky pak způsobily ještě větší paniku mezi odpovědnými osobami a médii, kteří hlásili zprávy jako „dalších 475 obětí“, nebo „mrtví jsou z nemocnic odstraňováni armádou“, doprovázené obrázky kolon vojenských náklaďáků s rakvemi.

To, co donutilo pohřební služby odmítat své služby byl strach ze „zabijáckého viru“. Na jedné straně tady byla naakumulovaná poptávka po pohřebních službách a na straně druhé vláda schválila zákon, podle kterého musely být všichni mrtví s koronavirem spáleni. V katolické Itálii bylo přitom v minulosti prováděno jen málo kremací, a tak existovalo jen několik malých krematorií, které velmi rychle dosáhly svých limitů. Proto museli být zesnulí rozváženi do vzdálených kostelů.

Co se stalo je v podstatě stejné ve všech zemích. Různá kvalita zdravotních systémů však vede k různým dopadům. Proto je v Německu, Rakousku nebo Švýcarsku méně problémů než v Itálii, Španělsku nebo USA. Jak však lze vidět na oficiálních údajích, nedošlo k významnému zvýšení úmrtnosti. Jen malá odchylka, kterou způsobila tato tragédie.“

Situace v nemocnicích v USA, Německu a Švýcarsku:
  • Americká televizní stanice CBS byla přistižena, jak ukazuje záznamy z italské jednotky intenzivní péče a vydává je jako dokumentaci současné situace v New Yorku.
  • V rozporu ze zprávami v médiích ani rejstřík německých jednotek intenzivní péče nevykazuje zvýšenou obsazenost. Zaměstnanec mnichovské kliniky vysvětlil, že „týdny čekali na vlnu“, ale že „nedošlo ke zvýšení počtu pacientů“. Řekl, že prohlášení politiků neodpovídají jejich vlastním zkušenostem, které nepodporují „mýtus o zabijáckém viru“.
  • Také na švýcarských klinikách nebyla dosud pozorována zvýšená obsazenost. Návštěvník kantonální nemocnice v Lucernu uvádí, že „je méně aktivní než normálně“. Celá podlaží byla vyhrazena pro Covid-19, ale personál „stále čeká na pacienty“. Také nemocnice v Bernu, Basileji, Zugu a Curychu „zely prázdnotou“. I v Ticinu (pozn. překl.: italsky mluvící kanton sousedící s Lombardií) nejsou jednotky intenzivní péče plně využity, přesto však jsou pacienti převáděni do německy-mluvících oddělení. Z čistě lékařského hlediska to nedává smysl.
Další lékařské postřehy:
  •  Dr. Ansgar Lohse, virolog a ředitel univerzitní nemocnice Hamburg-Eppendorf, požaduje okamžitý konec izolací a zákazů vycházení. Více lidí by mělo být nakaženo koronou. Střediska denní péče a školy musí být co nejdříve znovu otevřeny, aby děti a jejich rodiče mohli být imunní proti infekci koronavirem. Pokračování přísných opatření by podle lékaře vedlo k hospodářské krizi, která také stojí lidské životy.
  • Ve Španělsku je 15% lidí pozitivních na testy lékaři a zdravotní sestry. Ačkoli tito většinou zůstávají většinou bez příznaků, musí jít do karantény, což znamená, že španělský zdravotní systém se stále více zhroutí.
  • Dr. John Lee, emeritní profesor patologie, píše o velmi zavádějící definici „koronových úmrtí“ a zpravodajství o nich v britském deníku The Spectator.
  • Nejnovější zprávy z Norska, které vyhodnotil doktor specializující se na environmentální toxikologii, opět ukazují, že míra pozitivních výsledků testů se nezvyšuje – jak by se dalo očekávat v případě epidemie – ale kolísá v normálním rozmezí pro koronaviry, mezi 2 a 10 %. Průměrný věk zesnulého s pozitivním testem je 84 let, příčiny smrti nejsou zveřejnovány, a nedochází k nadměrné úmrtnosti.
  • Švédsko, které se dosud obešlo bez radikálních opatření a nezaznamenalo zvýšenou úmrtnost (podobně tomu bylo v asijských zemích, jako je Japonsko nebo Jižní Korea), je pod silným tlakem mezinárodních médií, aby změnilo svou strategii.
  • Data ze státu New York ukazují, že míra hospitalizace u osob s pozitivním testem by mohla být více než dvacetkrát nižší, než se původně předpokládalo.
  • Článek na specializovaném portálu DocCheck se zabývá problémem ventilace pacientů pozitivních na test. U pacientů pozitivních na test se oficiálně nedoporučuje jednoduchá ventilace přes masku, mimo jiné proto, aby se zabránilo šíření koronaviru aerosoly. Proto jsou pacienti s pozitivní intenzivní péčí často intubováni přímo. Intubace má však nízké šance na úspěch a často vede k dalšímu poškození plic (tzv. Ventilatorem vyvolané poškození plic). Stejně jako u léků vyvstává otázka, zda by šetrnější léčba pacientů nebyla z lékařského hlediska citlivější.
Zprávy o politickém vývoji:
  • Německý ministr zahraničí vyzval obyvatelstvo, aby „bylo ostražité a hlásilo porušení pravidel pro zadržování koronové epidemie policii“. „Obzvlášě nutné“ je hlásit případy jako „zakázaná shromáždění, děti hrající si na hřištích, nebo oslavy“, a také turismus.
  • Němečtí odborníci na ústavní právo upozorňují na „závažný zásah do základních práv“. Odborník na ústavní právo Hans Michael Heinig varuje, že „demokratický ústavní stát se v žádném okamžiku nemůže změnit na fašisticko-hysterický hygienický stát“. Profesor Christoph Möllers z berlínské Humboldtovy univerzity vysvětluje, že zákon o ochraně před infekcemi „nemůže sloužit jako ospravedlnění pro tak dalekosáhlá omezení svobod občanů“. Podle bývalého předsedy Spolkového ústavního soudu Německa Hanse Jürgena Papiera „nouzová opatření neospravedlňují omezení občanských svobod a zavádění autoritářského státu a úředního špehování“.
  • V několika zemích byly iniciovány petice, jejichž cílem je ukončit zákaz vycházení a další zásahy do základních práv. Současně se stále více odstraňují videa disidentů na internetu, dokonce i lékařů. V Berlíně policie ukončila povolenou akci na obranu základních práv, při které byla distribuována německá ústava.

31. března 2020 (I)

  • Dr. Richard Capek a další vědci již prokázali, že počet testovaných pozitivních jedinců ve vztahu k počtu provedených testů zůstává ve všech dosud studovaných zemích konstantní, což hovoří proti exponenciálnímu šíření („epidemie“) viru a pouze indikuje exponenciální nárůst počtu testů.
  • Podíl testovaných jedinců v jednotlivých zemích se pohybuje mezi 5 a 15%, což odpovídá obvyklému šíření koronavirů. Je zajímavé, že tyto konstantní číselné hodnoty nejsou aktivně sdělovány (nebo jsou dokonce odstraňovány) státními orgány a médii. Místo toho jsou zobrazovány exponenciální, ale irelevantní a zavádějící křivky bez kontextu.
  • Takové chování samozřejmě neodpovídá profesionálním lékařským standardům, jak ukazuje přehled tradiční zprávy o chřipce německého Robert Koch-Institut (s. 130, viz tabulka níže). Zde se kromě počtu detekcí (vpravo) zobrazuje také počet vzorků (vlevo, šedé pruhy) a pozitivní rychlost (vlevo, modrá křivka).
  • To jasně ukazuje, že během chřipkové sezóny vzroste pozitivní frekvence z 0 na 10% až do 80% vzorků a po několika týdnech klesne zpět na normální hodnotu. Ve srovnání, Covid-19 testy ukazují konstantní pozitivní rychlost v normálním rozmezí (viz níže).
  • Konstantní Covid19-pozitivní míra pomocí amerických dat (Dr. Richard Capek). To platí obdobně pro všechny ostatní země, pro které jsou v současné době k dispozici údaje o počtu vzorků.

Vlevo: Počet vzorků a pozitivní rychlost; vpravo: počet detekcí (RKI, 2017)

Konstantní Covid19-pozitivní míra pomocí amerických dat (Dr. Richard Capek). To platí obdobně pro všechny ostatní země, pro které jsou v současné době k dispozici údaje o počtu vzorků.

Covid-19 pozitivní míra (Dr. Richard Capek, data z USA)  

31. března 2020 (II)

  •  Grafická analýza evropských monitorovacích údajů působivě ukazuje, že bez ohledu na přijatá opatření zůstala celková úmrtnost v celé Evropě v normálním rozmezí nebo níže do 25. března a často výrazně pod úrovní předchozích let. Pouze v Itálii (65+) se celková úmrtnost poněkud zvýšila (pravděpodobně z několika důvodů), ale stále byla pod předchozími chřipkovými obdobími.
  • Předseda německého Robert Koch-Institute znovu potvrdil, že již existující nemoci a skutečná příčina smrti nehrají roli při definování tzv. „koronových úmrtí“. Z lékařského hlediska je taková definice zjevně zavádějící. Má zřejmý a obecně známý účinek, který staví politiku a společnost do strachu.
  • V Itálii se nyní situace začíná zklidňovat. Jak je známo, dočasně zvýšené úmrtnosti (65+) byly spíše lokálními účinky, často doprovázené masovou panikou a zhroucením zdravotní péče. Politik ze severní Itálie se například ptá: „Jak je možné, že Covid pacienti z Brescie jsou transportováni do Německa, zatímco v nedaleké Veroně jsou dvě třetiny lůžek pro intenzivní péči prázdné?“
  • V článku zveřejněném v Evropském časopise Clinical Investigation, profesor medicíny ze Stanfordu John C. Ioannidis kritizuje „škodlivost opatření přijatých na základě nadhodnocených dat a bez důkazů“. Dokonce i lékařské publikace zpočátku publikovaly pochybná tvrzení.
  • Čínská studie zveřejněná v Chinese Journal of Epidemiology na začátku března, která naznačila nespolehlivost testů na virus Covid-19 (přibližně 50% falešně pozitivních výsledků u asymptomatických pacientů), byla od té doby stažena. Vedoucí autor studie, děkan lékařské fakulty, nechtěl uvést důvod pro její stažení a hovořil o „choulostivé věci“, což by mohlo naznačovat politický tlak, jak poznamenal novinář NPR. Avšak i bez této studie je nespolehlivost tzv. PCR virových testů již dlouho známa: Například v roce 2006 byla „nalezena“ masová infekce v kanadském pečovatelském domě koronaviry SARS, které se později ukázaly být koronaviry související s běžným nachlazením (i ty mohou být pro rizikové skupiny fatální).
  • Autoři německé sítě Risk Management Networks (RiskNET) hovoří v analýze Covid-19 o „letu naslepo“, jakož i „nedostatečnou kompetenci i etiku v zacházení s daty“. Místo provádění více a více testů a měření je nutný reprezentativní vzorek. „Smysl a poměr“ opatření musí být kriticky zkoumán.
  • Španělský rozhovor s mezinárodně uznávaným argentinsko-francouzským virologem Pablem Goldschmidtem byl přeložen do němčiny. Goldschmidt považuje zavedená opatření za medicínsky kontraproduktivní a poznamenává, že člověk musí nyní „číst Hannah Arendtovou“, aby pochopil „původ totality“.
  • Maďarský premiér Viktor Orban, stejně jako ostatní premiéři a prezidenti před ním, z velké části odstavil maďarský parlament pomocí „nouzového zákona“ a nyní může v zásadě vládnout jako diktátor.

30. března 2020 (I)

  • Některé kliniky v Německu již nemohou pacienty přijímat – ne proto, že je příliš mnoho pacientů nebo příliš málo lůžek, ale proto, že ošetřující personál testoval pozitivně, i když ve většině případů jen stěží vykazují jakékoli příznaky. Tento případ znovu ilustruje, jak a proč jsou systémy zdravotní péče ochromeny.
  • V německém domově pro seniory s pečovatelskou službou a domovem pro seniory zemřelo 15 lidí pozitivních na test. „Překvapivě však mnoho lidí zemřelo, aniž by projevilo příznaky korony.“ Německý lékařský specialista nás informuje: „Podle mého lékařského úsudku je prokazatelné, že někteří z těchto lidí mohli zemřít v důsledku přijatých opatření. Lidé s demencí se dostávají do vysokého stresu, když se v jejich každodenním životě dělají velké změny: izolace, žádný fyzický kontakt, případně personál s kapucí.“
  • Podle švýcarského farmakologa Schweizer Inselspital v Bernu donutil zaměstnance, aby odešli, zastavili terapie a odložili operace kvůli strachu z Covid-19.
  • Profesor Gérard Krause, vedoucí oddělení epidemiologie v německém Helmholtzově centru pro výzkum infekce, varuje v německé veřejné televizi ZDF, že protikoronová opatření „mohou vést k více úmrtím než samotný virus“.
  • Různá média informovala, že více než 50 lékařů v Itálii již zemřelo „během koronové krize“, jako vojáci v bitvě. Pohled na příslušný seznam však ukazuje, že většina zemřelých jsou lékaři v důchodu, a zahrnuje mimo jiné i 90leté psychiatry a pediatry, z nichž mnozí zřejmě zemřeli na přirozené příčiny.
  • Rozsáhlý průzkum na Islandu zjistil, že 50% všech testovaných pozitivních osob nevykázalo „vůbec žádné příznaky“, zatímco ostatních 50% většinou vykázalo „velmi mírné symptomy podobné nachlazení“. Podle islandských údajů je úmrtnost Covid-19 v řádu promile, tj. na úrovni chřipky nebo níže. Jedním ze dvou zemřelých s pozitivním testem byl „turista s neobvyklými příznaky“. (Více informací o Islandu)
  • Britský novinář Daily Mail Peter Hitchens píše: „Existují silné důkazy o tom, že tato velká panika je hloupá. Přesto je naše svoboda stále narušována a naše hospodářství je zmrzačeno.“ Hitchens zdůrazňuje, že v některých částech Velké Británie policejní roboti monitorují a hlásí „nadbytečné“ procházky v přírodě. V některých případech policejní drony volají na lidi prostřednictvím reproduktoru, aby šli domů a „zachránili tak životy“. (Poznámka: Tohle nenapadlo ani George Orwella.)
  • Italská tajná služba varuje před sociálními nepokoji a povstáními. Supermarkety jsou již rabovány a lékárny přepadávany.
  • Profesor Sucharit Bhakdi mezitím zveřejnil video (německy, anglické titulky), ve kterém vysvětluje svůj otevřený dopis německé kancléři Dr. Angele Merkelové.

30. března 2020 (II)

  • V několika zemích existuje v souvislosti s Covid-19 stále více důkazů, že „léčba může být horší než nemoc“.
  • Na jedné straně existuje riziko tzv. nozokomiálních infekcí, tj. infekcí, které pacient, který může být jen mírně nemocný, získá v nemocnici. Odhaduje se, že v Evropě je ročně přibližně 2,5 milionu nozokomiálních infekcí a 50 000 úmrtí. I v německých jednotkách intenzivní péče asi 15% pacientů získává nozokomiální infekci, včetně pneumonie při umělém dýchání. V nemocnicích je také problém bakterií stále odolnějších vůči antibiotikům.
  • Dalším aspektem jsou zcela jistě dobře míněné, ale někdy velmi agresivní metody léčby, které se stále častěji používají u pacientů Covid-19. Patří sem zejména podávání steroidů, antibiotik a antivirových léčiv (nebo jejich kombinací). Již při léčbě pacientů s SARS-1 se ukázalo, že výsledek této léčby byl často horší a fatálnější než bez takové léčby.

29. března 2020

  •  Doktor Sucharit Bhakdi, emeritní profesor lékařské mikrobiologie v Mohuči, napsal německé kancléřce Dr. Angele Merkelové otevřený dopis, v němž vyzval k naléhavému přehodnocení reakce na Covid-19 a položil kancléři pět zásadních otázek.
  • Poslední údaje německého Robert Koch-Institut ukazují, že nárůst osob testovaných pozitivně je úměrný nárůstu počtu testů, tj. zůstává zhruba stejný v procentuálním vyjádření. To může naznačovat, že nárůst počtu případů je způsoben hlavně zvýšením počtu testů, a nikoli kvůli probíhající epidemii.
  • Milánská mikrobioložka Maria Rita Gismondo vyzývá italskou vládu, aby přestala sdělovat denní počet „korona pozitivních“, protože tato čísla jsou „falešná“ a obyvatelstvo zbytečně panikaří. Počet pozitivních testů velmi závisí na typu a počtu testů a nehovoří nic o zdravotním stavu.
  • Dr. John Ioannidis, profesor medicíny a epidemiologie ze Stanfordu, provedl obsáhlý hodinový rozhovor o nedostatku údajů pro opatření Covid-19.
  • Argentinský virolog Pablo Goldschmidt, který žije ve Francii, považuje politickou reakci na Covid-19 za „zcela přehnanou“ a varuje před „totalitními opatřeními“. V některých částech Francie je pohyb lidí již sledován drony.
  • Italský autor Fulvio Grimaldi, narozený v roce 1934, vysvětluje, že státní opatření, která jsou v současné době v Itálii prováděna, jsou „horší než za fašismu“. Parlament i celá společnost byli degradování do role statistů.

28. března 2020

  • Nová studie Oxfordské university dospěla k závěru, že Covid-19 může existovat ve Velké Británii již od ledna 2020 a že polovina populace může být již imunizována, přičemž většina lidí má žádné nebo jen mírné příznaky. To by znamenalo, že pro Covid-19 by musela být hospitalizován pouze jeden z tisíce lidí. (Studie)
  • Britská média informovala o 21leté ženě „která zemřela na Covid-19 bez předchozích nemocí“. Od té doby se však zjistilo, že žena neměla pozitivní test na Covid-19 a zemřela na srdeční selhání. Mylná informace o Covid-19 vznikla „protože měla mírný kašel“.
  • Německý m

    x

NOVINKA
Sada Allivictus PREMIUM 3 x 50 ml


Vhodné především pro dlouhodobé uživatele tinktury Allivictus

x chci vědět více