language
cs

Allivictus

 

pic.: česnek pro zdraví

 

infografika

 

 

 

 

  •  

  •  


 

infografika

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?
darujte některý z našich produktů

 

 

 

 

LOADING

 

Ondřej Synek

mistr světa ve veslování

 

Zdeněk Kříž

vítěz světového poháru ve vytrvalostní cyklistice a úspěšný sportovec

 

Jan Svoboda

vícenásobný mistr ČR v dřevorubeckých soutěžích

 

Tereza Olivová

několikanásobná mistryně ČR a SR v surfingu

 

Marek Hyka

mistr světa v letecké akrobacii

 

Tereza Huříková

vítězka světového poháru MTB XC kategorie U23

 

Ivan Rybařík

vítěz etapového závodu horských kol Crocodile trophy

 

Bonver Dakar Project

14. místo na Rallye Dakar 2015

 

Petr Koukal

vícenásobný mistr republiky v badmintonu a účastník LOH 2008

 

LOADING

Novinky ze světa česneku, bylin a imunity

Chci dostávat tipy na zajímavé akce a novinky

Strie trápí nejen ženy v těhotenství, ale mohou potrápit de facto kohokoli.

photo

Strie trápí nejen ženy v těhotenství, ale mohou potrápit de facto kohokoli

Nevzhledné strie: Vyzrajte na ně bílkem či citronem.... 

 

Barbora Křížková více informací

Nevzhledné strie: Vyzrajte na ně bílkem či citronem

Trápí vás strie: Vyzrajte na ně pomocí přírody.

Autor: Shutterstock

4. 5. 2019 | Zdraví a diety

Strie trápí nejednu ženu, a dokonce se nevyhýbají ani mužům. Vedle celulitidy patří k nejčastějším estetickým problémům, pokud ani vy se s nimi nechcete smířit, máme pro vás několik tipů, jak s nimi zatočit s pomocí přírody. Navíc většina z nich už se dávno nachází ve vaší domácnosti.

 
Jak vznikají?

Strie vznikají popraskáním kůže, která se rychle vypne. Pokud o nich chceme vědět víc, musíme se podrobněji podívat na skladbu naší pokožky. Kůže je tvořena několika vrstvami, je elastická neboli pružná do určité míry a s přirozeným růstem a zvyšováním objemu se natahuje. Tohle všechno mají na svědomí elastická vlákna, která kůže obsahuje. Pružnost pokožky se zvyšujícím věkem klesá.

Strie tedy nevznikají poškozením povrchu kůže, ale popraskáním elastických vláken pod povrchem. Strie vznikají při extrémním natažení kůže v době, kdy dochází k rychlému váhovému přírůstku. Nejvíce jsou tvorbou strií postiženy boky, hýždě, stehna, prsa a břicho. Lze tedy hovořit o problémových partiích těla.

Pokud se vám jizvičky začínají dělat, nemusíte si hned kupovat drahé kosmetické přípravky, vyzkoušejte tipy, které jsou přírodní a ani nezatíží vaši peněženku.

Olivový olej

Olivový olej je plný antioxidantů, které vyhlazují kůži a pomáhají odvádět z těla škodlivé volné radikály. Olej zvláčňuje a hydratuje pokožku. Olej jemně vmasírujte do pokožky v rizikových oblastech, používejte nejlépe každý den po koupeli.

Šťáva z citronu

Citronová šťáva je účinná hlavně na zesvětlení již vzniklých strií, takže nebudou mít tak výraznou růžovo-červenou barvu. Tato metoda je velmi snadná, pokožku pokapete několika kapkami citronové šťávy a krouživými pohyby vmasírujete do pokožky, nechte působit 10 minut a poté opláchněte. Místo pak můžete ještě ošetřit hydratačním přípravkem, nebo olivovým či kokosovým olejem.

 

Vaječný bílek

Vaječný bílek je skvělým zdrojem proteinů, proto je velmi populární u kulturistů a fitness nadšenců, ale proteiny dokážou účinkovat i zevně. Bílek obsahuje až 40 různých proteinů, a díky tomu významně vyživuje kůži a efektivně bojuje proti striím. Rozšlehejte jeden vílek a aplikujte na postižené místo, nechte působit alespoň 15 minut a poté opláchněte místo vodou. Nakonec ještě dané místo potřete olejem nebo vyživujícím krémem.

Cukr

Cukr je jedna z nejoblíbenějších složek domácích peelingů a je účinný k odstranění odumřelých kožních buněk. Velmi efektivní je smíchání lžíce cukru s trochou mandlového oleje a pár kapkami citronové šťávy. Vzniklou směsí masírujte problémové partie, nechte působit 10 minut a poté opláchněte vodou. Pozor, peeling není dobré používat každý den, doporučuje se tak 2 až 3krát týdně.

Vojtěška

Sušená vojtěška je k dostání v bylinné lékárně a doporučuje se míchat s heřmánkovým olejem. Vojtěška obsahuje vitamin E a aminokyseliny. Tato bylina dokáže do jisté míry velmi účinně redukovat strie a také je zesvětluje. Smíchejte 1 čajovou lžičku heřmánkového oleje se lžičkou vojtěšky, důkladně promněte v dlani a naneste na dané místo, nechte působit 15 minut a na závěr jen opláchněte vodou. Tuto kúru si můžete dopřát klidně 2–3krát denně.

A jak strie „řešíte“ konkrétně vy?

Používám krémy z drogerie.

 
19%

Zkouším na ně vyzrát babskými radami.

 
11%

Nijak, už jsem to s nimi vzdala!

 
70%

Celkem: 263 hlasů

 

 

Původní článek a zdroj : ZDE

 

 

TIP na nákup a pomoc od nás:

https://www.allivictus.cz/eshop-balicky/   EFFFI shape EXCLUSIVE 2 ks za 390,- Kč 

 

x

NOVINKA
Sada Allivictus PREMIUM 3 x 50 ml


Vhodné především pro dlouhodobé uživatele tinktury Allivictus

x chci vědět více