language
cs

Allivictus

 

pic.: česnek pro zdraví

 

infografika

 

 

 

 

  •  

  •  


 

infografika

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?
darujte některý z našich produktů

 

 

 

 

LOADING

 

Ondřej Synek

mistr světa ve veslování

 

Zdeněk Kříž

vítěz světového poháru ve vytrvalostní cyklistice a úspěšný sportovec

 

Jan Svoboda

vícenásobný mistr ČR v dřevorubeckých soutěžích

 

Tereza Olivová

několikanásobná mistryně ČR a SR v surfingu

 

Marek Hyka

mistr světa v letecké akrobacii

 

Tereza Huříková

vítězka světového poháru MTB XC kategorie U23

 

Ivan Rybařík

vítěz etapového závodu horských kol Crocodile trophy

 

Bonver Dakar Project

14. místo na Rallye Dakar 2015

 

Petr Koukal

vícenásobný mistr republiky v badmintonu a účastník LOH 2008

 

LOADING

Novinky ze světa česneku, bylin a imunity

Chci dostávat tipy na zajímavé akce a novinky

Jak se zbavit oparu s česnekem

photo

Zdroj: https://www.ireceptar.cz/zdravi/jak-se-zbavit-oparu-cesnek-30000919.html

 
Zdroj: profimedia.cz

Jak vyléčit opar přes noc: Trik našich babiček zůstává stále nepřekonán

20. 09. 2021 | Doba čtení 4 minuty

Častokrát se objeví, když to nejméně potřebujete. Nepříjemný a často bolestivý vřídek na rtu. Jak se zbavit rychle oparu a co pro to udělat? Čeká vás důležitá schůzka nebo rande a vy chcete vypadat opravdu dobře? Zachrání vás česnek!

Opar neboli herpes je jedno z nejrozšířenějších infekčních onemocnění. Malé vodnaté puchýřky se nejčastěji objevují v okolí úst a na rtech, nalézt je ale můžete například i na nose, v oku nebo na bradě. Opar způsobuje virus zvaným herpes simplex, který se může přenášet dotykem nebo kapénkovou formou a zůstává už navždy uvnitř těla.

Je uložen v nervových buňkách a většinou se objevuje v době, kdy máme oslabenou imunitu. Většinou to bývá v období chřipkových epidemií, při stresu a velké únavě, nebo po dlouhém pobytu na přímém sluníčku. Infekce se začne projevovat svěděním a po zarudnutí se objevují drobné puchýřky, které se naplní tekutinou. Když opar vyschne, vytvoří se strup. Většinou celý proces trvá týden, někdy i dva.

Navíc je česnek bohatý na fytoncidy, jako je allicin, který je vytvářen při drcení nebo mletí stroužků.

Česnek je bohatý na fytoncidy, jako je allicin, který se uvolňuje při drcení nebo mletí stroužků.

Chcete se oparu zbavit co nejrychleji?

Nasaďte vitamín B, protože perfektně podporuje imunitní systém. Opar díky němu rychleji vyschne a mnohem rychleji se zahojí. Zařaďte do svého jídelníčku mnohem více mořských ryb, určitě i banány, droždí a třeba i brusinky. Preventivně, i v době, kdy opar nemáte, jezte hlívu ústřičnou, kromě vitaminů B obsahuje také riboflavin, díky němuž se vyhnete zánětům ústních koutků, rtů a jazyka. Pomoci může i lékořice, která obsahuje kyselinu glycyrhizinovou, která likviduje virové buňky, jež opar způsobují.

Babské rady nad zlato

Dejte na prověřené metody našich babiček, které používaly jednoduchý recept na rychlé zahojení oparu. Často jim pomohl obyčejný česnek, který stačí jemně nasekat či nastrouhat a poté přiložit na opar. Můžete použít i rozkrojený stroužek. V případě, že je opar velký, opakujte tento postup několikrát, vždy však s novým kouskem česneku. Nechte ho vždy působit tak deset minut, poté jej opláchněte vlažnou vodou. Sice vás to bude možná trošku pálit, ale všimnete si okamžité úlevy. V mnoha případech česnek zlikviduje opar okamžitě a postižené místo se přes noc zahojí.

Něco o blahodárném česneku

Česnek obsahuje dusíkaté látky, sodík, draslík, selen, vápník, hořčík, křemík, kyselinu sírovou, kyselinu fosforečnou, vitamíny řady C, D, B, fytosteroly a esenciální oleje. To je bomba, co?! A to není všechno! Navíc je česnek bohatý na fytoncidy, jako je allicin, který se uvolňuje při drcení nebo mletí stroužků. Právě allicin má silný bakteriostatický účinek, který pomáhá rychleji vyléčit infekci. Česnek dokáže také zasáhnout proti plísňové infekci, což  z něj dělá mnohem cennější lék, než jsou mnohá antibiotika. Podobný účinek jako česnek má i cibule.

Docela jistě pomáhá opar i ledovat. Led zároveň zmírní bolest a zkrátí dobu hojení.

 

Na opar pomůže i led. Ten zmírní bolest a zkrátí dobu hojení.

 

Další účinné metody

Docela jistě pomáhá opar i ledovat. Led zmírní bolest a zároveň zkrátí dobu hojení. Doporučovaný je i odvar z tymiánu, heřmánku nebo šalvěje. Pokud vám ale někdo poradí zubní pastu, rozhodně na jeho radu nedávejte. Opar se sice vysuší, ale bude praskat a krvácet. Podobně špatné doporučení je make-up. Opar sice nebude vidět, ale ani dýchat, takže se s ním budete trápit mnohem delší dobu a může se i zanítit.

Zdroje: www.coopclub.cz, www.bydlimekvalitne.cz, www.zena-in.cz

x

NOVINKA
Sada Allivictus PREMIUM 3 x 50 ml


Vhodné především pro dlouhodobé uživatele tinktury Allivictus

x chci vědět více