language
cs

Allivictus

 

pic.: česnek pro zdraví

 

infografika

 

 

 

 

  •  

  •  


 

infografika

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?
darujte některý z našich produktů

 

 

 

 

LOADING

 

Ondřej Synek

mistr světa ve veslování

 

Zdeněk Kříž

vítěz světového poháru ve vytrvalostní cyklistice a úspěšný sportovec

 

Jan Svoboda

vícenásobný mistr ČR v dřevorubeckých soutěžích

 

Tereza Olivová

několikanásobná mistryně ČR a SR v surfingu

 

Marek Hyka

mistr světa v letecké akrobacii

 

Tereza Huříková

vítězka světového poháru MTB XC kategorie U23

 

Ivan Rybařík

vítěz etapového závodu horských kol Crocodile trophy

 

Bonver Dakar Project

14. místo na Rallye Dakar 2015

 

Petr Koukal

vícenásobný mistr republiky v badmintonu a účastník LOH 2008

 

LOADING

Novinky ze světa česneku, bylin a imunity

Chci dostávat tipy na zajímavé akce a novinky

Potraviny pro zdravá a fungující játra

photo

Zdroj: https://www.prostreno.cz/zdravi-a-diety/clanky/35992/Potraviny-pro-zdrava-a-fungujici-jatra#utm_source=parlamentnilisty.cz

Potraviny pro zdravá a fungující játra

15.04.2021 | Zdraví A Diety

Kristýna Vágnerová
Potraviny pro zdravá a fungující játra

Potraviny pro zdravá a fungující játra.

Autor foto: Shutterstock

Není dnes naprosto ideální příležitost dát si křen, nebo chřest? Játrům by to udělalo velkou radost! Ovšem i obyčejný citron je pro ně blahodárným elixírem.

 
 

Já rád játra, ty rád játra? Pokud by šlo o potravinu, tak možná. V případě jater jako orgánu to s náklonností už bude horší. Ostatně i lékaři upozorňují na to, že těm svým škodíme skoro všichni. Nejvíce pak konzumací rafinovaného cukru, alkoholu, tučných jídel a zpracovaných potravin. Ani užívání farmaceutických medikamentů jim dvakrát neprospívá! Následky pak mohou být doslova fatální.

Udělejte něco pro své tělo

Játra dospělého člověka váží okolo kilogramu a půl. Za pouhou minutu jimi za účelem odstranění škodlivých látek protékají až dva litry krve, takže mají hodně napilno. Jsou také důležitou součástí metabolismu i trávicí žlázou, která produkuje žluč i některé hormony. Zároveň ukládají živočišný škrob, vitaminy a minerály, přičemž se podílejí na tvorbě bílkovin. Selhání jejich funkcí může člověka ohrozit na životě, neboť dochází ke zhroucení celého organismu. Co můžete udělat pro to, aby k takové katastrofě nedošlo? Začlenění těchto prostředků do jídelníčku se jeví jako skvělá prevence!

Řeknete ano křenu

Křen patří na seznam silných přírodních antibiotik, proto je mezi lidovými léčiteli tolik oblíbený. Ti také zmiňují, že zabírá na rýmu, kašel, bolest hlavy a zubů, revmatismus nebo oslabenou imunitu. Složení této uctívané bylinky rovněž zlepšuje trávení tuků, což játrům usnadňuje práci. Křen je navíc detoxikuje a regeneruje. Máte ho doma dost?

Chřest jako medicína po bujarém večírku

Už jste slyšeli o tom, že chřest je záchrannou spásou při kocovině? Stimuluje totiž výrobu jaterních enzymů, které metabolizují alkohol. Díky tomu chrání játra před toxickými nečistotami, jež způsobují jejich poruchy. Málokdo ví, že chřest působí příznivě i na psychiku, které slibuje přímo terapeutické účinky.

Citron nejen na hubnutí

Máte ve zvyku popíjet vodu s citronem? Jestli ne, tak byste podle odborníků měli. Tenhle kyselý společník totiž pracuje pro játra nejlépe ze všech potravin, protože obnovuje procesy, které v nich probíhají. Blahodárný vliv má nejen na tento orgán, ale také obranyschopnost a odolnost vůči stresu. I to se rozhodně počítá…

x

NOVINKA
Sada Allivictus PREMIUM 3 x 50 ml


Vhodné především pro dlouhodobé uživatele tinktury Allivictus

x chci vědět více