language
cs

Allivictus

 

pic.: česnek pro zdraví

 

infografika

 

 

 

 

  •  

  •  


 

infografika

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?
darujte některý z našich produktů

 

 

 

 

LOADING

 

Ondřej Synek

mistr světa ve veslování

 

Zdeněk Kříž

vítěz světového poháru ve vytrvalostní cyklistice a úspěšný sportovec

 

Jan Svoboda

vícenásobný mistr ČR v dřevorubeckých soutěžích

 

Tereza Olivová

několikanásobná mistryně ČR a SR v surfingu

 

Marek Hyka

mistr světa v letecké akrobacii

 

Tereza Huříková

vítězka světového poháru MTB XC kategorie U23

 

Ivan Rybařík

vítěz etapového závodu horských kol Crocodile trophy

 

Bonver Dakar Project

14. místo na Rallye Dakar 2015

 

Petr Koukal

vícenásobný mistr republiky v badmintonu a účastník LOH 2008

 

LOADING

Novinky ze světa česneku, bylin a imunity

Chci dostávat tipy na zajímavé akce a novinky

Zápach nohou dokáže pořádně potrápit

photo

Zdroj: Zápach nohou dokáže pořádně potrápit - Novinky.cz

Zápach nohou dokáže pořádně potrápit

21. 7. 2014, 7:13, das, Novinky
 

Pocení nohou se nevyhne nikomu. Na chodidlech se nachází asi 250 tisíc potních žlázek, které vyprodukují až půl litru potu denně. Jinak je tomu ale u zápachu. Stačí velmi málo a nelibý zápach může významně ovlivnit běžný život. Důvodem může být jednak přirozený pach, tedy genetika, nemoc, ale také špatně zvolená obuv.

Pot obvykle sám o sobě nezapáchá. Problém je v bakteriích, které se živí potem a rozkládají jej. Proto je tak důležitá správná hygiena chodidel, která sice nezmírní pocení, ale alespoň omezí nepříjemný zápach.

Dále by mělo být samozřejmostí používání kvalitní obuvi, a to jak kožené, tak např. sportovní, která umí odvádět pot. Zvolí-li jedinec nevhodnou uzavřenou obuv, vlhkost nemá kam unikat a pot o to víc zapáchá. Ani koženou obuv ale není dobré nosit dva dny po sobě, jelikož nestihne pořádně proschnout, o to větší zápach pak může způsobit. Odborníci také radí nenosit obuv celý den a mít v zaměstnání přezůvky, ale to je mnohdy jen těžko realizovatelné.

Důležitou roli hrají i kvalitní ponožky, nejlépe z přírodních materiálů. Silonky a jiné umělé materiály problém s pocením nohou jen zesilují. Když už je chce žena nosit, měla by volit alespoň ty, které mají antibakteriální úpravy, případně obsahují koloidní stříbro či jeho nanočástice.

Pomocníci proti nadměrnému pocení

Kromě hygieny, správné obuvi a deodorantů či antiperspirantů pomáhá omývání chodidel bylinnými odvary z dubové kůry, šalvěje, řepíku, mateřídoušky, bezu nebo z octa. Octem lze vymývat i boty. Někdo si boty vysypává jedlou sodou a před použitím sodou potře i nohy. Někomu pomáhá i tzv. chytrá houba či tea tree olej. Jedna kapka oleje denně pomůže zastavit šíření zápachu, ale vyplatí se používat jej pravidelně a důsledně. Časté jsou i koupele nohou v hypermanganovém roztoku.

„Vyrazíte-li ven bez ponožek, tak si boty vystříkejte sprejem s obsahem stříbra, po kterém vám nebudou v botách nepříjemně podkluzovat chodidla. Navíc nanočástice stříbra skvěle bojují proti tvorbě bakterií a nepříjemnému pachu obuvi,“ dodává Veronika Sajdoková z CCC.

Někdy může pomoci i stříbrný předmět v botě. Pokud ho dáte do boty tak, aby vám nepřekážel při chůzi, za pár dní dokáže zápach v botě zneutralizovat.

Pomoci mohou i speciální vložky do bot vyrobené z mimořádně savé ovčí vlny, které jsou napuštěny speciální biocidní látkou. „Funkčnost stélek spočívá v tom, že sají pot a okamžitě zničí nežádoucí mikroorganismy,“ vysvětluje Ing. Martin Dindoš ze společnosti Allivictus Česká Skalice.

Za trvalejší řešení pak lékaři považují botulotoxin, který umí dočasně zablokovat přenosy informací mezi nervem a žlázami. Rozhodně se ale nejedná o nebolestivou záležitost. Do chodidla je vpíchnuto malé množství jedu, což vychází asi na 3000 Kč, přičemž jed působí zhruba tři čtvrtě roku, pak je nutné zákrok zopakovat.

Babská rada: Okurkový zábal
Skvělou úlevu a osvěžení vašim nohám po celém dni přináší okurkový zábal. Najemno nastrouhejte salátovou okurku. Vezměte si starší ponožky, dejte do nich okurkovou směs. Ponožky si oblečte na několik hodin. Nohy se skvěle osvěží a zlikvidují se bakterie. Dobrou dezinfekcí na nohy je také koupel v octové vodě.

Netolerance společnosti

Lidský pach je naprosto přirozená věc a podle odborníků má i své opodstatnění. Díky pachům lze totiž odlišit správného partnera od nesprávného. Pokud vám tedy někdo voní, pak to je důkaz toho, že vás přitahuje, a dokonce že je tím pravým partnerem pro rozmnožení druhu.

Bohužel těm, jimž nevoníte, se z vašeho zápachu může udělat i nevolno. Je teda důležité brát ohledy i na druhé. Protože valné většině lidí jednoduše nevoníte.

Zápach nohou navíc může vadit i protějšku, pro který jste jinak velmi atraktivní. Existuje i studie, podle které je až čtvrtina žen schopna kvůli zápachu nohou se s partnerem rozejít.[celá zpráva]

x

NOVINKA
Sada Allivictus PREMIUM 3 x 50 ml


Vhodné především pro dlouhodobé uživatele tinktury Allivictus

x chci vědět více