language
cs

Allivictus

 

pic.: česnek pro zdraví

 

infografika

 

 

 

 

  •  

  •  


 

infografika

 

 


Hledáte originální benefity pro své zaměstnance či klienty?
darujte některý z našich produktů

 

 

 

 

LOADING

 

Ondřej Synek

mistr světa ve veslování

 

Zdeněk Kříž

vítěz světového poháru ve vytrvalostní cyklistice a úspěšný sportovec

 

Jan Svoboda

vícenásobný mistr ČR v dřevorubeckých soutěžích

 

Tereza Olivová

několikanásobná mistryně ČR a SR v surfingu

 

Marek Hyka

mistr světa v letecké akrobacii

 

Tereza Huříková

vítězka světového poháru MTB XC kategorie U23

 

Ivan Rybařík

vítěz etapového závodu horských kol Crocodile trophy

 

Bonver Dakar Project

14. místo na Rallye Dakar 2015

 

Petr Koukal

vícenásobný mistr republiky v badmintonu a účastník LOH 2008

 

LOADING

Novinky ze světa česneku, bylin a imunity

Chci dostávat tipy na zajímavé akce a novinky

Jak je to s Allivictem a siřičitany?

Na novém obalu Allivictu se objevil nápis: obsahuje siřičitany.  

„Proč? Změnili jste recepturu? Začali jste snad přidávat konzervanty? Tak už i vy používáte aditiva nebo dokonce umělý allicin?!! Ten je přeci v tabletkách a česnekových kapslích!" Tyto a podobné dotazy jste nám v reakci na tuto změnu začali klást stále častěji, proto bychom rádi vše uvedli na pravou míru a odpověděli velkým a důrazným NE!

V souladu s poslední novelou zákona o potravinách musí být na obalech potravin uveden tučným písmem jakýkoli potenciální alergen, který potravina obsahuje, siřičitany nevyjímaje. Hlavním účelem této novely mělo být pravdivě informovat spotřebitele o složení výrobku a jeho vlastnostech a neuvádět ho v omyl. Zdá se však, že opak je pravdou, a některé povinné informace spotřebitele spíše matou… 

Širokou veřejností jsou totiž siřičitany považovány za škodlivé látky, které jsou do potravin přidávány uměle za účelem jejich konzervace nebo zlepšení chuti či jiných vlastností.  Není však siřičitan jako siřičitan… Siřičitany totiž nejsou jen přídatné látky, ale jsou i přirozenou součástí lidského organismu. Vytvářejí se v těle běžným katabolickým zpracováním sloučenin obsahujících síru, především aminokyselin cystein a methionin. Dále se siřičitany bežně a přirozeně vyskytují v potravinách, jako jsou např. hlávkový salát, rajčata, sójové výrobky, vejce, cibule, česnek, pažitka, pórek nebo chřest, a sice v koncentracích, které nejsou pro zdravého člověka nijak škodlivé. Přesto by se osoby se specifickou alergií na siřičitany, která je poměrně vzácná, měli těmto potravinám raději vyhýbat. A právě jim je tato informace o obsahu siřičitanů, které jsou přirozeně obsaženy v česneku, určena.

Takže vážení milovníci zdravého životního stylu a čistě přírodních produktů, nemusíte se bát – složení se nezměnilo a Allivictus stále zůstává přírodním produktem, který obsahuje pouze česnek a líh, nic navíc!

x

NOVINKA
Sada Allivictus PREMIUM 3 x 50 ml


Vhodné především pro dlouhodobé uživatele tinktury Allivictus

x chci vědět více